Pompoen geelvlezige (Centenaars)

02480
1,89 incl btw
+

Omschrijving

Pompoen ‘Geelvlezige’ zijn de bekende enorm grote pompoenen die ook wel reuzenpompoenen of ‘kurbis’ worden genoemd. De... Lees meer

Pompoen ‘Geelvlezige’ zijn de bekende enorm grote pompoenen die ook wel reuzenpompoenen of ‘kurbis’ worden genoemd. De planten vragen veel ruimte. Ze vormen lange ranken met grote bladeren. De vruchten met lekker oranjegeel vruchtvlees kunnen wel 25 kg of meer wegen. Na de oogst zijn ze op een koele plek enkele maanden houdbaar. Er zijn heerlijke gerechten mee te maken.

 

Andere pompoenzaden beschikbaar

In onze webshop hebben we ook nog andere soorten pompoenzaden. Bekijk eventueel ook de andere soorten zaden.

Biologisch:
Inhoud:
4gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±15

Zaai instructies

Vanaf april binnenshuis zaaien in een bakje of in potten en deze vanaf half mei buiten uitplanten. Of vanaf begin mei tot half juni zaaien in de volle grond op een zaaibed. Uitplanten op 100 x 100 cm. Aan 5 of 6 planten heeft u genoeg voor een goede oogst. Pompoenen gebruiken veel ruimte om te kunnen groeien, de scheuten (of ranken) kunnen vele meters lang worden en zullen ook veel zijscheuten vormen. Zorg dus voor een ruime, zonnige plaats in de tuin. Leg de ranken beurtelings naar links en naar rechts. Voor het beste resultaat laat u drie scheuten per plant groeien (de overige verwijdert u) zodat de plant optimaal zijn voeding zal benutten. Bij het kweken van wedstrijd pompoenen laat men vaak maar één scheut per plant zitten. De grond bemesten en goed vochtig houden. Men kweekt soms ook wel op composthopen omdat de voedselsituatie daar ideaal is. De planten bloeien rijk met gele bloemen, maar slechts enkele zetten vrucht.
Oogst: in september - oktober.