Radijs Gaudry ronde rode witpunt

02558
1,59 incl btw
+

Omschrijving

Radijs Gaudry zaden voor de ronde rode witpunt zijn geschikt voor zowel de teelt in de volle grond of onder platglas.... Lees meer

Radijs Gaudry zaden voor de ronde rode witpunt zijn geschikt voor zowel de teelt in de volle grond of onder platglas. De knolletjes zijn mooi rond en scharlakenrood met een witte punt. De smaak is zacht. Radijs (in feite de wortel van het plantje) is heel gezond en zit vol mineralen, voedingszouten en vitamine C. 

 

Radijs zaden kopen?

Naast deze radijszaden kunt u ook nog andere soorten radijszaden in onze webshop kopen.

 

Biologisch:
Inhoud:
10gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1200

Zaai instructies

Van half februari tot half maart onder glas of van half maart tot half augustus direct in de volle grond. Zaai breedwerpig (het zaad zo goed mogelijk verdeeld over het zaaibedje) of op regeltjes (geultjes) met een regelafstand van 20 cm. Bij het breedwerpig zaaien het zaad circa 1cm diep inharken en de grond daarna aandrukken. Na opkomst van het zaaisel dunt u iets uit (het teveel aan plantjes verwijderen) zodat er tussen de overgebleven plantjes circa 5cm ruimte is. Radijs groeit het beste op wat losse grond en heeft weinig warmte nodig. De grond goed vochtig houden want krijgen de radijsje te weinig water dan worden ze scherp van smaak.
Oogst: vanaf 3-5 weken na de uitzaai; radijs is snel klaar dus ook ideaal voor een kindertuintje.
Tip: zaai om de 14 dagen wat radijs, dan kunt u de hele zomer door oogsten.