F1-Hybride zaden

F1 hybride zaden zijn zaden die door speciale veredelingstechnieken tot stand zijn gekomen. Door deze gebruikte techniek krijg je direct de beste zaden, echter is het verder doorkweken van de zaden niet mogelijk.

Hoe komt de F1 generatie zaden tot stand?

Door zaden van twee verschillende planten die beiden een andere goede eigenschap hebben samen op te kweken via zelfbestuiving, net zo lang totdat beide planten alle goede, juiste en gewenste eigenschappen hebben. De zaden uit de eerst volgende ‘complete’ planten zijn de F1 hybride zaden. Deze zaden bevatten dus alleen goede eigenschappen.
Het is vervolgens niet raadzaam om de zaden uit F1 hybride planten te vermeerderen. De reden hiervan is dat er vervolgens maar een gering percentage goede eigenschappen overblijft. Het is natuurlijk wel mogelijk, echter zal het niet het gewenste resultaat bereiken.
Er zijn inmiddels een aantal verschillende (biologische) F1 hybride soorten bij ons verkrijgbaar:Indien je dus grote planten wilt die een grote opbrengst geven en je bereid bent om iets meer te betalen, zijn F1 hybride zaden zeker een goede optie en daarmee ideaal voor de tuinder die zoekt naar zekerheid op het gebied van kleur, smaak en opbrengst. Voor de meer avontuurlijke tuinder die het juist niet erg vindt dat een soort wel eens wat grilliger zou kunnen zijn in opbrengst en vorm zijn de zaadvaste rassen uiteraard ook beschikbaar.

Vergeet daarnaast niet te kijken naar ons uitgebreide assortiment bloemzaden. Hebt u een tuin in de schaduw of juist in de volle zon? Geen probleem! In onze collectie eenjarige, tweejarige of zelfs meerjarige bloemzaden vindt u moeiteloos de juiste bloemen om uw tuin elk seizoen op te fleuren.

Kortom: www.dutchgardenseeds.com staat altijd garant voor de perfecte tuin!