Hoe kweek ik groente?

Iedere soort groente heeft ook een eigen manier van kweken. Soms begint het al met de wijze waarom de zaden in de grond gaan of dat ze al een voorbehandeling hebben gehad. Hieronder vind u een meer gedetailleerde zaai instructie van verschillende soorten. 
Tips voor het kweken van komkommers

Komkommers kweken

Een veel gekweekte groente is komkommer. Bij het kweken van komkommers dient u goed op bepaalde dingen te letten. Komkommers kweken is niet eenvoudig maar het resultaat mag er zijn. Vergelijk de gekweekte komkommers met die uit de supermarkt en u zult het verschil direct zien en proeven. 

Tips voor het kweken van radijs

Radijs kweken

Radijs is een zeer makkelijke, snelle en dus ideale groente om te kweken. De radijs staat ook bekend als een van de beste groenten om te telen voor de beginnende tuinier. Wil jij meer weten over het zaaien, kweken en oogsten van radijs?

Tips voor het kweken van spinazie

Spinazie kweken

Spinazie is makkelijk te kweken en bevat enorm veel voedingsstoffen. Laat voortaan de zakken groenten in de supermarkt staan en kweek uw eigen spinazie! Stop de zaadjes in de grond en de natuur doet vaak de rest.

Tips voor het kweken van broccoli

Broccoli kweken

Broccoli zit boordevol vitaminen en voedingsstoffen en wordt daarom ook wel een superfood genoemd. Wil je je eigen broccoli kweken? Wij geven een aantal tips die jou helpen bij het zaaien, kweken en oogsten van broccoli.

Tips voor het kweken van sla

Sla kweken

Sla is super gezond en lekker. Daar komt nog eens bij dat sla redelijk eenvoudig te kweken is. Lees meer over het kweken, zaaien en oogsten van sla binnen of in de moestuin.

Tips voor het kweken van courgette

Courgette kweken

De Courgette is lid van de komkommerfamilie en is rijk aan ijzer en vitamine C. Hoewel courgette op zichzelf niet zo'n sterke smaak heeft, is het een geweldige toevoeging aan een curry of pasta en bovendien is de courgette ook gezond!