Hoe kweek ik groente?

Iedere soort groente heeft ook een eigen manier van kweken. Soms begint het al met de wijze waarom de zaden in de grond gaan of dat ze al een voorbehandeling hebben gehad. Hieronder vind u een meer gedetailleerde zaai instructie van verschillende soorten. 
Tips voor het kweken van komkommers

Komkommers kweken

Een veel gekweekte groente is komkommer. Bij het kweken van komkommers dient u goed op bepaalde dingen te letten. Komkommers kweken is niet eenvoudig maar het resultaat mag er zijn. Vergelijk de gekweekte komkommers met die uit de supermarkt en u zult het verschil direct zien en proeven. 

Tips voor het kweken van radijs

Radijs kweken

Radijs is een zeer makkelijke, snelle en dus ideale groente om te kweken. De radijs staat ook bekend als een van de beste groenten om te telen voor de beginnende tuinier. Uiteraard hebben wij alles voor je op een rijtje gezet. Wil jij meer weten over het zaaien, kweken en oogsten van radijs?

Tips voor het kweken van spinazie

Spinazie kweken

Spinazie is makkelijk te kweken en bevat enorm veel voedingsstoffen. Laat voortaan de zakken groenten in de supermarkt staan en kweek uw eigen spinazie! Stop de zaadjes in de grond en de natuur doet vaak de rest.

Tips voor het kweken van broccoli

Broccoli kweken

Broccoli zit boordevol vitaminen en voedingsstoffen en wordt daarom ook wel een superfood genoemd. Wil je je eigen broccoli kweken? Wij geven een aantal tips die jou helpen bij het zaaien, kweken en oogsten van broccoli.

Tips voor het kweken van sla

Sla kweken

Sla is super gezond en lekker. Daar komt nog eens bij dat sla redelijk eenvoudig te kweken is door iedereen. Lees meer over het kweken, zaaien en oogsten van sla in huis, in de kas of in de moestuin.

Tips voor het kweken van courgette

Courgette kweken

De Courgette is lid van de komkommerfamilie en is rijk aan ijzer en vitamine C. Hoewel courgette op zichzelf niet zo'n sterke smaak heeft, is het een geweldige toevoeging aan een curry of pasta en bovendien is de courgette ook gezond!

Tips voor het kweken van tomaten

Tomaten kweken

Wilt u uw eigen tomaten kweken? Lycopersicon is de Latijnse naam en is bij iedereen bekend als tomaat. Het is een populaire vrucht die u kunt kweken op een zonnige plek in de tuin, op uw balkon of op het terras.

Tips voor het kweken van aardbeien

Aardbeien kweken

Zelf aardbeien kweken van zaadjes is een leuke bezigheid. De aardbei zaden zijn heel erg klein. Als je eind februari thuis de zaden gaat kweken dan kunnen de eerste zaailingen eind april naar buiten. Eigen kweek aardbeien zijn heerlijk.

Tips voor het kweken van aubergine

Aubergine kweken

Met het kweken van aubergine kunt u al vroeg beginnen. Het duurt gemiddeld zo’n 3 weken voordat de eerste zaailingen het levenslicht zien. Begin met zaaien vanaf eind Januari bij een gelijkblijvende temperatuur van zo’n 20-23graden. Wat je allemaal moet weten om aubergine te kweken klik op de groene balk.

Tips voor het kweken van bosui

Bosui kweken

Van de soorten groenten die in de herfst of de lente kunnen worden geteeld, is de  bosui of lente ui een van de meest voorkomende in kleine moestuinen. Wanneer we het over lente-uitjes hebben, hebben we het over bijzonder jonge uitjes, die moeten worden geoogst voordat de bol begint op te zwellen. Lees verder voor kweektips.

Tips voor het kweken van prei

Prei kweken

Prei is een groente soort die al meer dan 4000 jaar oud is en als een van de eerste groentes is die beschreven staat in kookboeken. Prei kweken is leuk en het resultaat na zo'n 90 tot 150 dagen wachten is het zeker waard geweest. Klik op de balk voor tips hoe prei het beste te kweken is. 

Tips voor het kweken van wortels

Wortels kweken

Vers geoogste wortelen smaken heerlijk en boordevol vitaminen - veel beter dan alle andere soorten wortelen die je ooit hebt gehad. Je hebt geen huistuin of grote achtertuin nodig om wortels te kweken. Iedereen kan deze makkelijke groente kweken in een grote of een kleine tuin.

Tips voor het kweken van bloemkool

Bloemkool kweken

Zelf bloemkolen kweken is niet voor iedere tuinder weggelegd. Het kweken van bloemkool vergt namelijk wel wat aandacht. Des al niet te min is het zeker de moeite waard om deze heerlijke groente te kweken. De bloemkool is een veel geziene groente die geregeld op het menu staat.