Nieuws over zaden en moestuinen

Lees hier al het nieuws over zaden en moestuinen

Pre-Order Pootaardappelen + Plantuien (sommige zijn al binnen)

16-01-2024

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Het is zover! We kunnen de pootaardappelen bestellen! Sommige soorten kunnen we helaas nog niet leveren, maar het goede nieuws is wel dat we ze eind januari / begin februari verwachten.  Het is nog wel even spannend of we ook daadwerkelijk alle soorten binnenkrijgen, daar het de afgelopen maanden nogal nat is geweest....

 

Het is weer tijd om Winter Plantuien en Knoflook te bestellen!

12-09-2023

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Nu er in de tuin weer wat ruimte komt, de temperatuur weer heerlijk rond de 20 graden schommelt, word het extra genieten van de tuin. Er hoeft niet alleen 'gewerkt' te worden, maar ook genieten dus. Het is wel zo, dat er nog voldoende te doen is in de tuin en de lege stukken echt niet leeg hoeven te blijven. 

Zoals eerder geschreven kunnen de groenbemesters zaden (10 soorten BIO) gezaaid worden maar natuurlijk is het ook weer tijd voor de Winterplant uien en de Winter Knoflook! We hebben deze gister weer VERS binnen gekregen!

 

Maart roert zijn staart...Zaden bestellen

25-03-2023

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen, 

Terwijl we deze nieuwsbrief aan het schrijven zijn, klettert de regen op de ramen. Wind, kou, regen, hagel en soms ook sneeuw.  Hoe anders was het vorig jaar op 10 maart. Toen scheen de zon volop en het 15 graden was. 

Dit is eigenlijk nog niet het gevoel dat we moeten hebben als we lekker aan de tuin denken en aan het zaaien zijn van zaden. Aan de andere kant is het wel JUIST het moment om de zadenbak op orde te krijgen en inzichtelijk te hebben wat je wilt gaan zaaien die nieuwe seizoen.

Het Moestuin Seizoen is Begonnen!!

04-03-2023

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Hoewel we een paar weken geleden dachten dat het voorjaar al zou beginnen, krijgen we de komende dagen toch weer wat koude nachten voorgeschoteld. Gelukkig komen we wel in wat rustiger weer terecht, de wind zal gelukkig bijna wegvallen. Dit betekend vaak koude nachten, dus mocht u al heel enthousiast zijn begonnen met het zaaien.... 

Zaaien in Februari?

04-02-2023

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

In januari hebben we vele van u al een bestelling zien plaatsen, waarvoor dank! We hebben deze ook vaak dezelfde dag nog verstuurd dus de eerste tuinders zijn al begonnen!

Seizoen 2023 is van Start! Nieuwe Soorten Biologische zaden

06-01-2023

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Allereerst de beste wensen voor 2023 met natuurlijk veel gezondheid gewenst in het nieuwe jaar! We hopen dat 2023 weer net zo'n jaar word als afgelopen jaar waarin de zon veelvuldig heeft geschenen en dat ook vele soorten groenten en bloemen weer prachtig zullen groeien en bloeien!

Verse Zaden en Nieuwe Soorten...

03-11-2022

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen, 

Het is alweer even geleden dat we de laatste nieuwsbrief hebben verzonden. De laatste keer ging het over de knoflook die toen vers binnen was. Heel fijn dat vele van jullie deze ook bij ons besteld hebben, waarvoor nogmaals dank! De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang!

Te laat om zaden te bestellen? Nee hoor! Binnen enkele dagen thuis bezorgd!

22-04-2022

Beste Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Vele van jullie hebben waarschijnlijk al behoorlijk wat zaailingen in bloei staan, maar er zijn er vast ook nog een heleboel die dat nog niet hebben. Geen probleem, er is nog tijd genoeg om te beginnen met zaaien!

 

Nieuwe Soorten Biologische zaden!

01-04-2022

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Wat een weer! Harde wind, sneeuw, regen en nog meer ellende. In onze woonplaats Volendam hebben we eigenlijk alleen wind gehad...geen vlokje sneeuw te zien. In de loop van de dag zelfs gewoon zon! Nieuwe Biologische soorten zaden op voorraad! Check snel!

Zaaien in April?? Maart roert zijn staart....

25-03-2022

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Wat hebben we de afgelopen weken kunnen genieten van het mooie weer zeg! Vele van jullie zijn inmiddels begonnen in de moestuin en zijn heerlijk bezig om een basis voor het najaar te leggen. De schitterende periode lijkt een beetje ingeruild te worden voor wat 'normale' temperaturen die horen bij de tijd van het jaar. Daar komt dan ook de spreuk vandaan: "Maart roert zijn staart...maar april doet wat hij wil". 

Het voorjaar begint!

16-03-2022

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Wat zijn we de afgelopen dagen verwend zeg! Schitterend weer om in de tuin te werken. We zien dat iedereen van deze week heeft genoten en dit lijkt nog maar het begin. De komende week kan het volgens de weerberichten zelfs 20graden worden in het Zuiden van Nederland en België. Heerlijk! 

Het Moestuinseizoen is weer begonnen!

26-02-2022

Lieve Tuinders en Tuinsters, 

De afgelopen dagen was het bar en boos. Harde wind en veel regen hebben de tuinen behoorlijk getroffen. We hopen dat uw tuin of kas het ergste bespaart is gebleven. We zien wel op de verschillende facebook community en op Instagram dat toch wel vele heel veel problemen hebben met het water of een kapotte kas. Dit is natuurlijk heel erg vervelend. 

Bestel op tijd uw zaden! Groentezaden online kopen natuurlijk.

20-01-2022

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Het einde van januari nadert en we zien toch wel een aantal tuinders die al begonnen zijn met het zaaien van bijvoorbeeld de eerste soorten pepers. Het is natuurlijk nog aan de vroege kant om al te zaaien... Echter, voor het kopen van de zaden is het wel het juiste moment. Om direct naar de site te gaan: www.dutchgardenseeds.com

Pre-Order Pootaardappelen + Nieuwe Bio Zaden Bestellen

06-01-2022

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Allereerst de beste wensen voor het komende jaar en natuurlijk met veel gezondheid! 

Het is zover! We kunnen de pootaardappelen bestellen! We kunnen ze helaas nog niet leveren, maar het goede nieuws is dat ze wel al langzaam binnen druppelen. U kunt dus de complete bestelling plaatsen incl. pootaardappelen. We zullen de zending dan in 1x uitleveren zodra de door u gekozen pootaardappelen beschikbaar zijn. 

Zaden in 2022: Verhoging prijzen en bedrag voor gratis verzending + Pootaardappelen NIEUW in assortiment

05-11-2021

In de laatste nieuwsbrief hebben al geschreven dat wij alweer heel druk zijn met het nieuwe moestuin seizoen. Het komende seizoen word de keuze nog groter in onze webshop! Met name het biologische assortiment groeit gestaag door!

Lees snel verder door op het onderwerp te klikken.