Nieuws over zaden en moestuinen

Lees hier al het nieuws over zaden en moestuinen

Nieuwe Biologische Zaden: IJsbergsla én Bio/ECO Slakkenkorrels

31-05-2024

Nieuwe Biologische Zaden: IJsbergsla én Bio/ECO Slakkenkorrels

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

We hebben weer iets leuks te melden! We hebben weer 2 nieuwe soorten BIOLOGISCHE zaden soorten aan het assortiment toegevoegd.

Tot onze grote schrik hadden we helemaal nog geen biologische ijsberg sla. NU wel ;-)

Biologische IJsbergsla Saladin

Biologische IJsbergsla Grazer Krauthäuptel 2

In mei.... Kun je gewoon nog starten met zaaien

03-05-2024

In mei.... Kun je gewoon nog starten met zaaien

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

De afgelopen dagen zijn we toch heerlijk getrakteerd op een paar schitterende dagen! Helaas was vandaag (vrijdag) weer een mindere dag. Gelukkig lijkt het er vanaf nu op dat het voorjaar toch echt gaat beginnen! 

Wat kun je allemaal zaaien in Mei?

Wat eigenlijk niet.. ;-) Maar we helpen u een beetje op de goede weg:

Andijvie, Sla, Bosui, Snijbiet, Tatsoi, Zomerpostelein, Bloemkool, Koolrabi, Rucola, Spitskool, Savooie Kool, Pronkbonen, Spekbonen, Slabonen, Snijbonen, Sojabonen, Augurk, Courgette, Komkommer, Bieten, Pastinaak, Radijs, Witlof, Wortel, Wortelpeterselie en zo goed als alle soorten Kruidenzaden en natuurlijk de Bloemzaden

Nóg Meer Nieuwe Biologische Bloemenzaden + Bio Zomerpostelein en Bio Zomertijm!

12-04-2024

Hallo Tuinders, 

Af en toe lijkt het toch echt voorjaar te worden en af en toe lijkt het wel herfst! Gelukkig is het weekend vaak mooi en door de weeks wat minder. Komend weekend lijkt wel weer zo'n weekend te worden. Heerlijk weer, zon en een graad of 20. Heerlijk! Helaas word het daarna wel weer een stuk minder maar dan hebben we in ieder geval in het weekend heerlijk in de tuin kunnen vertoeven. 

Nieuwe Biologische Zaden!

We hebben weer wat nieuws :-)

 • Biologische Zomertijm
 • Biologische Zomerpostelein Zaden
 • Biologische Bloemzaden Zonnehoed Wit
 • Biologische Bloemzaden Zonnehoed Rose/Rood
 • Biologische Bloemenmix Tübingermengel

Direct naar de: Biologische Zaden

Nieuw!! Het Complete Biologische Bloemzaden Pakket mét Korting

29-03-2024

Hallo Tuinders,

De afgelopen week was eigenlijk wel een fijne week om heerlijk in de tuin te werken. Meestal zon, soms een buitje, soms een wolkje. Eigenlijk gewoon wisselvallig. Als we kijken naar de 14 daagse voorspellingen, zien we ook dit beeld. 

Voor iedereen staan de paasdagen voor de deur. Waarschijnlijk voor vele wat extra vrije tijd om tijd door te brengen in de tuin. 

Nieuw Biologische Bloemzaden Pakket

Hieronder het complete  Biologische Bloemzaden Pakket met de bijbehorende informatie. Het complete pakket is te koop voor € 23,49

Te laat om Zaden te Bestellen? Welnee! U bent nog Ruim op tijd!

22-03-2024

Lieve Moestuinders en Moestuinsters, 

De afgelopen dagen hebben we toch wel kunnen genieten van wat heerlijk lente weer. We zien op de diverse socials dat iedereen toch al druk is met diverse klusjes:

 • Zadenbak uitzoeken
 • Moestuinplan maken
 • Zaaien
 • Zaailingen verpotten
 • Tuinen gereed maken
 • Zaden Kopen

Voor dit laatste moet u natuurlijk bij ons zijn. ;-)

Komt het voorjaar er aan? Bent u er klaar voor?

29-02-2024

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Storm Louis is voorbij gekomen en volgens ons is de schade redelijk beperkt gebleven. De komende paar dagen worden er nog een paar buitjes verwacht, maar daarna..... lijkt het er op dat we in rustiger vaarwater terecht zullen komen. De wind zal minder worden en de zon zal zich vaker laten zien. (lees meer drogere dagen dan regendagen). 

Pre-Order Pootaardappelen + Plantuien (sommige zijn al binnen)

16-01-2024

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Het is zover! We kunnen de pootaardappelen bestellen! Sommige soorten kunnen we helaas nog niet leveren, maar het goede nieuws is wel dat we ze eind januari / begin februari verwachten.  Het is nog wel even spannend of we ook daadwerkelijk alle soorten binnenkrijgen, daar het de afgelopen maanden nogal nat is geweest....

 

Het is weer tijd om Winter Plantuien en Knoflook te bestellen!

12-09-2023

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Nu er in de tuin weer wat ruimte komt, de temperatuur weer heerlijk rond de 20 graden schommelt, word het extra genieten van de tuin. Er hoeft niet alleen 'gewerkt' te worden, maar ook genieten dus. Het is wel zo, dat er nog voldoende te doen is in de tuin en de lege stukken echt niet leeg hoeven te blijven. 

Zoals eerder geschreven kunnen de groenbemesters zaden (10 soorten BIO) gezaaid worden maar natuurlijk is het ook weer tijd voor de Winterplant uien en de Winter Knoflook! We hebben deze gister weer VERS binnen gekregen!

 

Maart roert zijn staart...Zaden bestellen

25-03-2023

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen, 

Terwijl we deze nieuwsbrief aan het schrijven zijn, klettert de regen op de ramen. Wind, kou, regen, hagel en soms ook sneeuw.  Hoe anders was het vorig jaar op 10 maart. Toen scheen de zon volop en het 15 graden was. 

Dit is eigenlijk nog niet het gevoel dat we moeten hebben als we lekker aan de tuin denken en aan het zaaien zijn van zaden. Aan de andere kant is het wel JUIST het moment om de zadenbak op orde te krijgen en inzichtelijk te hebben wat je wilt gaan zaaien die nieuwe seizoen.

Het Moestuin Seizoen is Begonnen!!

04-03-2023

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Hoewel we een paar weken geleden dachten dat het voorjaar al zou beginnen, krijgen we de komende dagen toch weer wat koude nachten voorgeschoteld. Gelukkig komen we wel in wat rustiger weer terecht, de wind zal gelukkig bijna wegvallen. Dit betekend vaak koude nachten, dus mocht u al heel enthousiast zijn begonnen met het zaaien.... 

Zaaien in Februari?

04-02-2023

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

In januari hebben we vele van u al een bestelling zien plaatsen, waarvoor dank! We hebben deze ook vaak dezelfde dag nog verstuurd dus de eerste tuinders zijn al begonnen!

Seizoen 2023 is van Start! Nieuwe Soorten Biologische zaden

06-01-2023

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Allereerst de beste wensen voor 2023 met natuurlijk veel gezondheid gewenst in het nieuwe jaar! We hopen dat 2023 weer net zo'n jaar word als afgelopen jaar waarin de zon veelvuldig heeft geschenen en dat ook vele soorten groenten en bloemen weer prachtig zullen groeien en bloeien!

Verse Zaden en Nieuwe Soorten...

03-11-2022

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen, 

Het is alweer even geleden dat we de laatste nieuwsbrief hebben verzonden. De laatste keer ging het over de knoflook die toen vers binnen was. Heel fijn dat vele van jullie deze ook bij ons besteld hebben, waarvoor nogmaals dank! De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang!

Te laat om zaden te bestellen? Nee hoor! Binnen enkele dagen thuis bezorgd!

22-04-2022

Beste Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Vele van jullie hebben waarschijnlijk al behoorlijk wat zaailingen in bloei staan, maar er zijn er vast ook nog een heleboel die dat nog niet hebben. Geen probleem, er is nog tijd genoeg om te beginnen met zaaien!

 

Nieuwe Soorten Biologische zaden!

01-04-2022

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

Wat een weer! Harde wind, sneeuw, regen en nog meer ellende. In onze woonplaats Volendam hebben we eigenlijk alleen wind gehad...geen vlokje sneeuw te zien. In de loop van de dag zelfs gewoon zon! Nieuwe Biologische soorten zaden op voorraad! Check snel!