Makkelijke Moestuin

Wat is een makkelijke moestuin?

Een makkelijke moestuin is eigenlijk een traditionele moestuin maar dan tuinieren in bakken van 1,20 meter bij 1,20 meter en die verdeeld in 16 gelijkmatige vakken van 30 bij 30 centimeter waarin u ook met een kleine tuin heerlijk kunt genieten van een grote oogst verse makkelijke groenten! In plaatst van potten en bakken. Heeft u niet genoeg ruimte in de tuin of geen volle grond beschikbaar dan is dit een hele handige oplossing voor o.a. de beginnende moestuinder en zeer geschikt om uit te proberen. Lekker makkelijk dus en geen natte voeten.

Het begin van de makkelijke moestuin

Het fenomeen makkelijke moestuin is begonnen in 2007 toen Jelle (the founder) zijn hobby kenbaar maakte, handige tips gaf en zo ook een heleboel andere tuinders super enthousiast heeft gemaakt met zijn eerste moestuin en diverse soorten groenten. Hij heeft het met zijn inzet en enthousiasme zover gekregen dat iedereen die zelfs een kleine tuin heeft de mogelijkheid heeft om zijn eigen groenten en kruiden makkelijk te kweken. Iedereen een eigen moestuin. 

Makkelijke moestuin zaden

Jelle Medema heeft zijn eigen branding gegeven aan de zakjes die hij verkoopt. Wij hebben de mogelijkheid gekregen om ook zijn zakjes met zaden te verkopen om zo iedereen die nog niet aan het tuinieren is toch de tuin in te krijgen. Een goede aanvulling voor de bak is mm mix (makkelijke moestuin mix), een mengsel van compost, grove vermiculiet en vezels. Want het kan zo leuk en makkelijk zijn! Deze zaden kun je het beste gebruiken.

Makkelijke groenten voor moestuin

Welke groenten kun je verbouwen? Meestal heb je wel twee of drie voorkeuren voor jouw moestuin maar er zijn echter 25 verschillende soorten makkelijke moestuin zaden. Denk o.a. aan de makkelijkste groenten, Rucola, Bieten, Spinazie, Andijvie, Sla en Wortels of de lente ui. Deze soorten zijn speciaal geselecteerd en groeien goed in de vierkante meter moestuin (ook wel square foot gardening genoemd). Wil je vanaf april al aan de slag? Wat je nog meer nodig hebt is een kleine plek om de groenten te kweken in de moestuin bak. 

Zaden zaaien voor iedereen?

Inderdaad! Iedereen kan met zaadjes eigen groenten, bloemen en kruiden kweken. Eerst zaaien voordat je kunt oogsten. Het is simpeler dan je denkt. Zaai op ongeveer 10 cm afstand van elkaar. Tien centimeter afstand is nodig zodat de gewassen niet tegen elkaar aan groeien. Vaak is af en toe water geven al 80% van de slagingskans. Na een week of twee is er al resultaat te zien. Zeker als het een vierkante meter is, hoef je er ook niet al te veel tijd aan te besteden. Zo'n 10 minuten per dag en u heeft na een paar weken heerlijke verse groenten of kruiden van zaden die u zelf gezaaid heeft! Zorg voor voldoende water. Het hele jaar plezier van een moestuin. Vaak kun je vanaf maart of vanaf half maart al starten. Naast het feit dat het bijzonder gezond is, is het ook heel leerzaam. Ga bijvoorbeeld samen met uw kinderen of kleinkinderen "de tuin in".

Als u op deze link klikt, gaat u direct naar de zakjes zaden!

Makkelijke moestuin