Makkelijke Moestuin

Wat is een makkelijke moestuin?

Een makkelijke moestuin is eigenlijk tuinieren in bakken van 1,20 meter bij 1,20 meter en die verdeeld in 16 gelijkmatige vakken van 30 bij 30 centimeter waarin u ook met een kleine tuin heerlijk kunt genieten van verse makkelijke groenten! Heeft u niet genoeg ruimte in de tuin of geen volle grond beschikbaar dan is dit een hele handige oplossing voor o.a. de beginnende moestuinder en zeer geschikt om uit te proberen. Lekker makkelijk dus...

Het begin van de makkelijke moestuin

Het fenomeen makkelijke moestuin is begonnen in 2007 toen Jelle (the founder) zijn hobby kenbaar maakte, handige tips gaf en zo ook een heleboel andere tuinders super enthousiast heeft gemaakt met zijn eerste moestuin. Hij heeft het met zijn inzet en enthousiasme zover gekregen dat iedereen die zelfs een kleine tuin heeft de mogelijkheid heeft om zijn eigen groenten en kruiden makkelijk te kweken. 

Makkelijke moestuin zaden

Jelle Medema heeft zijn eigen branding gegeven aan de zakjes die hij verkoopt. Wij hebben de mogelijkheid gekregen om ook zijn zakjes met zaden te verkopen om zo iedereen die nog niet aan het tuinieren is toch de tuin in te krijgen. Een goede aanvulling voor de bak is mm mix (makkelijke moestuin mix), een mengsel van compost, grove vermiculiet en vezels. Want het kan zo leuk en makkelijk zijn! Deze zaden kun je het beste gebruiken.

Makkelijke groenten voor moestuin

Er zijn 25 verschillende soorten makkelijke moestuin zaden. Denk o.a. aan Rucola, Bieten, Spinazie, Andijvie, Sla en Wortels. Deze soorten zijn speciaal geselecteerd en groeien goed in de vierkante meter moestuin (ook wel square foot gardening genoemd). Wat je nog meer nodig hebt is een kleine plek om de groenten te kweken. 

Zaden zaaien voor iedereen?

Inderdaad! Iedereen kan met zaadjes eigen groenten, bloemen en kruiden kweken. Het is simpeler dan je denkt. Zaai op zo'n tien centimeter afstand van elkaar. Vaak is af en toe water geven al 80% van de slagingskans. Zeker als het een vierkante meter is, hoef je er ook niet al te veel tijd aan te besteden. Zo'n 10 minuten per dag en u heeft na een paar weken heerlijke verse groenten of kruiden van zaden die u zelf gezaaid heeft! Zorg voor voldoende water. Het hele jaar plezier van een moestuin. Naast het feit dat het bijzonder gezond is, is het ook heel leerzaam. Ga bijvoorbeeld samen met uw kinderen of kleinkinderen "de tuin in".

Als u op deze link klikt, gaat u direct naar de zakjes zaden!

Makkelijke moestuin