Zaden kopen

Als u een eigen moestuin wilt beginnen kun je op verschillende manieren aan de juiste spullen komen. Een van de eerste items waar je aan denkt is natuurlijk: zaden kopen. Doorgaans krijg je daar een vrolijk gevoel van. Je eigen groente verbouwen is gewoon erg leuk! Met name omdat er zo veel verschillende soorten zaden zijn. Zaden kopen is dus een onderdeel van het geheel om een moestuin te starten. De keuze tussen gewone zaden en biologische zaden is natuurlijk ook aan de koper. Het grote verschil is dat biologische zaden van biologisch geteelde planten afkomen die zonder bestrijdingsmiddel groot zijn geworden.

Natuurlijk kun je ook aan mede moestuinders vragen of ze nog zaden hebben die je kunt gebruiken of wellicht dat ze ook kleine plantjes over hebben voor een snelle start.

Zaden kopen online

Moestuin zaden worden op steeds meer plaatsen aangeboden en dus verkocht. Het leuke hiervan is dat u de zakjes ook daadwerkelijk kunt voelen in tegenstelling tot zaden kopen online. Het grote verschil zit hem vaak in het aanbod. Vaak hebben online zaden webshops een groter assortiment dan een tuincentrum. Natuurlijk moet u niet vergeten dat het ook heel makkelijk is om de zaden online te kopen. Vaak worden de zaden verzonden met gratis verzending vanaf een bepaald bedrag. In onze webshop vind je een groot assortiment en kun je ook zakjes zaden kopen online met gratis verzending vanaf 25 euro. Fijne bijkomstigheid, ze worden ook nog eens super snel verzonden.

Moestuin zaden kopen

Bij ons vindt u een ruim assortiment zaden. Bent u op zoek naar zaden voor uw moestuin, bekijk dan onder andere onze populaire zaden. Deze kunt u alle soorten zaden bij ons online kopen. 

Alle zaden kopen 

U kunt dus het beste alle zaden kopen online omdat daar gewoonweg het grootste assortiment is. In ieder tuincentrum of online zaden webshop kunt u wel andijvie zaden, bloemkool zaden, tomatenzaden, peperzaden, prei zaden, paprika zaden, radijs zaden of bieten zaden kopen. Maar het verschil word gemaakt als er ook wat meer soorten verkocht worden die van het standaard assortiment afwijken. Denk bijvoorbeeld aan de Meloenzaden Piel de Sapo of de Cucamelon zaden. Een van de soorten die je niet moet vergeten is de gele komkommer zaden. In Nederland krijgt deze soort steeds meer bekendheid, maar in bijvoorbeeld Belgie is er nog lastig aan te komen. Daarom luidt ons advies, dat u het best alle zaden online kunt bestellen met een snelle levering.

Waar zaden kopen?

Waar zaden kopen? Dat is een goede vraag, zeker met het huidige aanbod in zowel tuincentrums, bloemenzaken, doe het zelf winkels en natuurlijk niet te vergeten zaden webshops op het internet. In onze webwinkel kunt u online zaden kopen. Het assortiment is met ruim 700 soorten toch wel groot te noemen. Bovendien worden de zaden die besteld zijn vóór 17 uur vaak nog dezelfde dag verzonden. Óók tijdens het drukke seizoen. Dus voor het zelfde gemak koopt u de zaden online in de webshop van Dutch Garden Seeds. Wij bieden een ruim assortiment zaden in onze webshop.

Goedkoop zaden kopen

Natuurlijk wilt iedereen goedkoop zaden kopen om een zo’n groot mogelijk assortiment te hebben om tijdens het moestuin seizoen te gaan kweken. Door bijvoorbeeld op verschillende facebookpagina’s te zoeken naar tuinders die zaden willen ruilen kunt u natuurlijk goedkoop zaden verkrijgen. Denk dat bijvoorbeeld aan de facebook pagina: moestuinieren met kinderen, moestuin, moestuin voor gevorderden of moestuinwijven. Dit zijn allemaal leuke en actieve pagina’s waar tuinders hun ervaringen delen.

Hoelang zijn groentezaden of bloemzaden houdbaar?

Zaden zijn doorgaans langer houdbaar dan de ten minste houdbaarheids datum die op het zakje zaden staat. De reden voor de datum is dat tot die tijd nog voldoende kiemkracht is om de kwaliteit van de zaden te waarborgen. Let op! De ene zadensoort kunt u langer bewaren dan de andere. Er zit bijvoorbeeld een groot verschil in de spinazie zaden of de tomaten zaden. Meestal zijn de zaden die u koopt nog zo’n 3 of 4 seizoenen te gebruiken. Dan spreekt met van verse zaden.