Biologische Koolraap 'Helenor F1'

B1591
4,99 incl btw

Omschrijving

Met deze biologische koolraap zaden 'Helenor F1' kweekt u een gezond en smakelijk knolgewas. Soms word dit gewas... Lees meer

Met deze biologische koolraap zaden 'Helenor F1' kweekt u een gezond en smakelijk knolgewas. Soms word dit gewas geschaard onder 'vergeten groente'.  Het gele vruchtvlees heeft een uitstekende kwaliteit en een prettige, zachte smaak die onder koudere teeltomstandigheden nog verder wordt verfijnd. Koolraap wordt in de volksmond ook zwede of gele rapen genoemd.

De soort 'Helenor F1' is een sterk gewas met een compacte groei. De mooie paarse kop ontstaat al vroeg in de teelt en de gladde knollen bereiken uiteindelijk een gewicht van 0,6 tot 1,2 kg. Deze kunnen ongewassen en zonder blad tot wel vijf maanden worden bewaard, mits onder hoge luchtvochtigheid (95%), zeer lage temperaturen en met een goede doorluchting.

Koolraap kan in een jong stadium gevoelig zijn voor de koolvlieg. Na de langste dag planten of voor de langste dag zaaien kan helpen om schade hiervan te voorkomen. Bij gebrek aan borium – ook wel bekend als boron – treedt er bruinverkleuring op. Dit kan worden voorkomen door een bemesting met dit spoorelement te gebruiken.

Deze zaden zijn voorzien van een biologisch gecertificeerde coating wat het zaaien makkelijker maakt.

Biologisch:
Merk:
De Bolster
Zaden:
±100

Zaai instructies

Voorzaaien:  van maart tot en met juni => Uitplanten: mei-juli
Direct zaaien in de volle grond=> juni-juli
Oogst => augustus-november

Ideale plantafstand : 50x25 cm
Het is mogelijk om een krappere plantafstand aan te houden – dit levert fijnere knollen (lager gewicht) op.