Radijs Bel Image

02555
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Radijs Bel Image is een bekend radijsras voor de teelt in de volle grond of onder platglas. De knolletjes zijn mooi... Lees meer

Radijs Bel Image is een bekend radijsras voor de teelt in de volle grond of onder platglas. De knolletjes zijn mooi rond en oranjerood met wit vlees. De smaak is zacht. Radijs (in feite de wortel van het plantje) is heel gezond en zit vol mineralen, voedingszouten en vitamine C. Radijs is het lekkerst op de dag van oogsten, maar u kunt ze best een paar dagen in de koelkast bewaren. Slap geworden radijs worden weer redelijk knapperig als u ze een uurtje in koud water legt.
Radijsjes zijn zeer geschikt als caloriearm tussendoortje en een leuk alternatief voor het borrelnootje.

 

Radijs zaden kopen?

Naast deze radijszaden kunt u ook nog andere soorten groentezaden in onze webshop vinden.

Biologisch:
Inhoud:
8gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±950

Zaai instructies

Van half februari tot half maart onder glas of van half maart tot half augustus direct in de volle grond. Zaai breedwerpig (het zaad zo goed mogelijk verdeeld over het zaaibedje) of op regeltjes (geultjes) met een regelafstand van 20cm. Bij het breedwerpig zaaien het zaad circa 1cm diep inharken en de grond daarna aandrukken. Na opkomst van het zaaisel dunt u iets uit (het teveel aan plantjes verwijderen) zodat er tussen de overgebleven plantjes circa 5cm ruimte is. Radijs groeit het beste op wat losse grond en heeft weinig warmte nodig. De grond goed vochtig houden want krijgen de radijsje te weinig water dan worden ze scherp van smaak.
Oogst: vanaf 3-5 weken na de uitzaai; radijs is snel klaar dus ook ideaal voor een kindertuintje.
Tip: zaai om de 14 dagen wat radijs, dan kunt u de hele zomer door oogsten.