Lange zwarte (winter) Ramenas

02575
1,89 incl btw
+

Omschrijving

Ramenas , ‘Lange Zwarte Winter’ is een van de beste lange ramenasrassen . Met deze ramenaszaden heeft u zaad in handen... Lees meer

Ramenas, ‘Lange Zwarte Winter’ is een van de beste lange ramenasrassen . Met deze ramenaszaden heeft u zaad in handen voor het ras dat geschikt voor de late teelt. Na de oogst kunnen de wortels vrij lang bewaard worden. Ramenas is lekker zacht-pittig van smaak. Heerlijk op brood of verwerkt in rauwkostschotels. De wortels hebben een stevige structuur. Als cultuurgewas in ramenas al heel oud: het werd al geteeld in het oude Egypte van de Farao’s.

Biologisch:
Inhoud:
10gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1250

Zaai instructies

In juni-juli direct in de vollegrond. Zaai op regels of rijen met een onderlinge afstand van 25cm. Na opkomst uitdunnen (het teveel aan planten wegnemen) tot de overblijvende planten op een onderlinge afstand van 20cm staan. In de groeiperiode bij droogte regelmatig gieten om groeistoornissen te voorkomen. Anders dan bij radijs, waarvan het onderste stengeldeel zich verdikt is het bij ramenas de wortel die uitgroeit.
Oogst: van begin september tot in oktober.
Tip: laat de wortels niet te groot worden, want dan vermindert de smaak.