Rammenas zaden

Rammenas is een gemakkelijk te telen gewas die tot de vergeten groenten behoord. De winterrammenas behoord, zoals de naam al zegt, tot de wintergroenten. Zo kun je ook in de late herfst en winter nog vers uit eigen tuin eten. De smaak van rammenas lijkt op die van radijs, net als de vorm. Alleen is een rammenas iets groter. De meest bekende soorten zijn de ’Noir Gros Long d'Hiver de Paris’, een mooie ronde radijsachtige rammenas, en de lange zwarte winter rammenas. Beide soorten rammenaszaden verkopen wij in onze webshop. Uiteraard hebben we ook een biologische variant.

 

Lees meer
1,99 incl btw
1,89 incl btw

Rammenas in de keuken

In onze ogen behoort de rammenas onterecht tot de oude, en vergeten, groente. Vooral bij de jongere generatie is deze groente onbekend en wordt daardoor ook steeds minder gegeten. En dat terwijl het een erg gezonde en veelzijdige groente is. Rammenas wordt meestal rauw gegeten, bijvoorbeeld in salades. Maar deze groente kan ook zoet/zuur worden ingemaakt. Daarnaast kun je rammenas ook koken, stoven en wokken en zijn er recepten op internet te vinden van rammenassoep.

Hoe kweek je Rammenas?

Wilt u meer weten over het kweken van rammenas? We hebben HIER dit proces goed beschreven en tevens geven we tips over het kweken van rammenas.

Rammenas zaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds