Mycorrhiza Schimmel Mix Moestuin 200gram

Z0001
13,95 incl btw
+

Omschrijving

Mycorrhiza is afgeleid uit de Griekse taal.  Myco betekend schimmel of zwam. Rhiza zijn wortelen. Het is een eigenlijk... Lees meer

Mycorrhiza is afgeleid uit de Griekse taal.  Myco betekend schimmel of zwam. Rhiza zijn wortelen. Het is een eigenlijk een schimmel die van nature voorkomt in de grond. Het wordt voornamelijk gebruikt in de vollegrondsteelt omdat de schimmel zich dan goed kan vestigen aan het huidige wortelgestel.

De schimmels nestelen zich tussen de wortelen van de plant en vormen zo een verlengde van de wortelen. De schimmeldraden vormen een gigantische groot en dicht netwerk wat de opname van voedingsstoffen, via de schimmel, richting de plant bevordert.

Dit resulteert in een krachtigere, stevigere en grotere plant.

Biologisch:
Inhoud:
200gram

Zaai instructies

Dit zakje bevat 200 gram Mycorrhiza voor 2 m2

Bij het aanleggen van een nieuwe vierkantemeter moestuin moet u de mycorrhiza gelijkmatig verdelen en vervolgens mengen met de aarde. De moestuin is nu klaar voor gebruik. Dit zakje mycorrhiza schimmels is voldoende voor 2 m2. Bijvoorbeeld voor de vierkantemeterbak.

Voor gebruik in de bestaande moestuin; strooi 5 gram Mycorrhiza in de aarde waar u vervolgens de plant / stekjes gaat plaatsen. De schimmels zullen zich aan de huidige wortels hechten. Als planten een kluitdoorsnede  hebben van meer dan 10cm dan 15gram per plant.

  • Mycorrhiza is een natuurlijke wortelstimulator en geen meststof
  • Ongevaarlijk voor mens, dier en mileu
  • Droog en Koel bewaren, beschermen tegen zonlicht
  • Mycorrhiza's houden niet zo van kunstmest. Gebruik indien nodig organische meststoffen, liefst met een lage P-waarde