Asperge Argenteuil

02060
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Asperges kweken van  Aspergezaden  gaat niet zomaar en is niet voor iedereen weggelegd. Het duurt lang voordat je de... Lees meer

Asperges kweken van Aspergezaden gaat niet zomaar en is niet voor iedereen weggelegd. Het duurt lang voordat je de eerste heerlijke eigen asperge heb gekweekt. Hier gaat nogal wat voorbereiding aan vooraf. Als je denkt aan asperges, moet je eigenlijk meerdere jaren vooruit denken. Maar als het zover is, heb je wel wat.

In onze webshop zijn de asperge zaden Argenteuil verkrijgbaar.

Zie voor verdere zaai omschrijving het 'kopje' van de asperge.

Biologisch:
Inhoud:
3gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±175

Zaai instructies

Zaaitijd is van maart-april in de volle grond in rijen met ongeveer 15 centimeter tussenruimte.

De zaden plaatst u in de rijen op 8-10 centimeter. In de herfst de planten rooien en de wortel-stokken opnieuw uitzetten in een geul. Onderlinge afstand ongeveer 30-40 centimeter. De geul waarin wordt geplant dient ongeveer 25-30 centimeter diep te zijn. In het volgende seizoen tijdens de groei aanaarden zodat er geleidelijk een stevige rug ontstaat. Oogsten kunt u pas in het derde jaar.

Zowel op de bedden waar de zaailingen 2 jaar ter ontwikkeling komen te staan als op het definitieve bed waar de oogst gaat plaatsvinden, mogen nooit eerder asperges hebben gestaan. Dit in verband met schimmelziektes. Asperges staan graag op een droge zonnige plaats.