Biologische Ui Rijnsburger

92900
2,79 incl btw
+

Omschrijving

Met deze biologische zaden van de Uien Rijnsburger kweekt u een blank-gele, bolronde zaaiui. Van zaaiuien worden in één... Lees meer

Met deze biologische zaden van de Uien Rijnsburger kweekt u een blank-gele, bolronde zaaiui. Van zaaiuien worden in één groeiseizoen (in hetzelfde jaar) forse uien uit het zaad opgekweekt. De houdbaarheid van dit ras is uitstekend. Ze hebben een lekkere, pittige smaak. Dit ras kan ook vroeg en vers geoogst worden.

EKO keurmerk voor biologische uien zaden Rijnsburger

Biologische uien zaden Rijnsburger zijn geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode welke is vastgelegd en wordt gecontroleerd door de stichting Skal. Deze producten zijn herkenbaar aan het EKO keurmerk. Voor het verpakken van de zaden is onze leverancier Skal gecertificeerd, onder registratie-nummer 014218.

Biologisch:
Inhoud:
1gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±250

Zaai instructies

Te zaaien in maart-april in de vollegrond. Zaai op regels of rijen met een onderlinge afstand van 25cm. Na opkomst moet u de planten in de rij uitdunnen (het teveel aan planten er tussen wegnemen) tot de overblijvende planten op 10cm van elkaar staan. Dan hebben ze voldoende ruimte voor een goede ontwikkeling. Om aantasting door uienvlieg te voorkomen, is behandeling vooraf van het zaaibed aan te bevelen. Houd de grond voldoende vochtig. Te oogsten in augustus-september. De uien zijn oogstbaar als het loof gaat strijken (het vergeelt en valt om). Laat de uien goed drogen (op de tuin of op een beschutte plek) voordat ze naar binnen binnen worden gehaald. Op een koele, droge plek zijn ze lang te bewaren.