Biologische Knolselderij Balena F1

B1411
4,99 incl btw
+

Omschrijving

Met de biologische zaden van deze Knolselderij 'Balena F1' heeft u zaden die de beste knolselderij laten groeien die... Lees meer

Met de biologische zaden van deze Knolselderij 'Balena F1' heeft u zaden die de beste knolselderij laten groeien die verkrijgbaar zijn. Met name zéér geschikt voor de Nederlandse en Belgische tuinen (qua weersomstandigheden). Deze knolselderij heeft mooi vast wit vruchtvlees en een schil met weinig bruine plekken. Het ras schiet zeker niet snel in bloei en is zeer goed bestand tegen de kou.

Knolselderij presteert het best onder koude, natte omstandigheden. Daarom is deze groente een uitstekend alternatief voor minder goed gedraineerde gronden, vooral omdat knolselderij tijdens de teelt veel water nodig heeft. Na de oogst kan de knolselderij een beetje bitter smaken. Wanneer de knollen een paar dagen net boven het vriespunt worden opgeslagen, maakt dit ze wat zoeter.

Na het oogsten is de knolselderij makkelijk 2 weken te bewaren, zolang deze maar koel ligt.

Let op bij het oogsten: de bladeren kunnen net als bij pastinaak wat irritaties aan de huid opleveren. Draag bij gevoeligheid hiervoor handschoenen en lange mouwen.

Deze biologische zaden hebben een gecertificeerde organische coating om de zaden heen, wat het kweken makkelijker maakt.

Biologisch:
Merk:
De Bolster
Zaden:
±50

Zaai instructies

Voorzaaien: 10-12 weken voor het uitplanten. Let op: Knolselderij kiemt erg traag. Niet afstrooien, houdt de potgrond vochtig.
Uitplanten: eind april-half juni

Oogst: augustus-november, ca. 150 dagen na uitplanten (optimaal met het oog op een goede bewaarbaarheid)