Doperwten Vidor 100gr.

3365
3,85 incl btw
+

Omschrijving

Dit halfhoge doperwtenras Vidor wordt maar 70 cm hoog en kan daardoor ook zonder gaas of rijshout als klimsteun geteeld... Lees meer

Dit halfhoge doperwtenras Vidor wordt maar 70 cm hoog en kan daardoor ook zonder gaas of rijshout als klimsteun geteeld worden. Mocht u gaas of rijshout beschikbaar hebben is gebruik hiervan aanbevolen, de opbrengst is dan beduidend hoger. Geschikt voor alle grondsoorten, mits niet te droog. De productie van de lange, spitse donkergroene peulen is hoog en de smaak van de erwten is uitstekend. 8-10 zaden per peul, welke zich gemakkelijk laten doppen. ‘Vidor’ is een erwt voor middelvroege oogst. 

Biologisch:
Inhoud:
100gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±500

Zaai instructies

Vanaf februari – bij niet vriezend weer – tot in april direct in de vollegrond. Zaai op regels of rijen met een onderlinge afstand van 45 cm en zet de erwten in de rij 5 cm uit elkaar. Zorg dat de grond tijdens de groei voldoende vochtig blijft. Gebruik vooral geen verse stalmest. Oogst: van half juni tot eind juli.

Tip1: Pluk de peulen als de erwten nog sappig zijn. Plukt u te laat dan worden de erwten melig van smaak. Regelmatig doorplukken is dus aan te raden. Tip2: zet doperwten slechts eenmaal per 6 jaar op dezelfde plek om de kans op aantasting door schimmelziekten zo klein mogelijk te houden. Geschikt voor invriezen.