Cayenne peper, Spaanse rode

02450
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Pepers, ‘De Cayenne’ is een pittige (Spaanse) rode peper. In onrijp stadium zijn de vruchten nog groen van kleur, maar... Lees meer

Pepers, ‘De Cayenne’ is een pittige (Spaanse) rode peper. In onrijp stadium zijn de vruchten nog groen van kleur, maar daarna worden ze vuurrood. Ze zijn lekker te verwerken in tal van scherp smakende schotels als chili con carne en Indonesische gerechten. ‘De Cayenne’ kan uitstekend op de koude grond gekweekt worden. 

Deze pepersoort hebben we ook nog in de biologische variant.

 

Rode peperzaden kopen?

Naast de Spaanse rode peperzaden cayenne hebben we ook nog de peperzaden van johnsons world kitchen in het assortiment. Er zijn heel erg veel verschillende soorten peperzaden verkrijgbaar in de verschillende shops, echter hebben wij ons beperkt tot de meest voorkomende en dus altijd verse zaden. 

Biologisch:
Inhoud:
1,5gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±225

Zaai instructies

Zaai binnenshuis in potten. Beste zaaiperiode: februari-maart. Zodra het eerste blad verschijnt, ieder plantje in een eigen potje zetten. Begin mei uitplanten in de vollegrond, plantafstand 80 x 40 cm. Zet een steunstok bij iedere plant. De hoofdstengel toppen. Houd 3 tot 4 zijscheuten aan. Overige scheuten regelmatig wegnemen. De grond steeds vochtig houden.
Oogst: van juli tot september.
Geschikt voor invriezen.