Kropsla Meikoningin

02610
1,65 incl btw
+

Omschrijving

Kropsla Meikoningin is een heerlijke, malse kropsla met een mooie kleur. Het ras is speciaal geschikt voor de vroege... Lees meer

Kropsla Meikoningin is een heerlijke, malse kropsla met een mooie kleur. Het ras is speciaal geschikt voor de vroege teelt in de vollegrond.

Soorten sla zaden

In onze webshop hebben we naast deze heerlijke Kropsla Meikoningin zaden ook nog sla zaden van andere soorten.

Biologisch:
Inhoud:
3gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1000

Zaai instructies

Te zaaien van maart tot april (niet later), direct in de vollegrond. Zaai op vochtige grond op regels (of rijen) met een onderlinge afstand van 30cm of op een zaaibed. Ondiep zaaien, het zaad moet maar net zijn bedekt. Na opkomst uitdunnen op 30cm in de regel (het teveel aan planten ertussen wegnemen) of uitplanten op 30 x 30 cm. Sla kiemt het best bij een tamelijk lage temperatuur (tot circa 18°C). Bij warm weer kan daarom beter worden gezaaid op een schaduwrijk zaaibed. De kans op 'schieten' (het vormen van een bloeistengel) neemt vanaf 20°C snel toe. Twee tot drie weken na het zaaien - als de plantjes 4-6 cm groot zijn – is het tijd voor uitplanten. Uitgedunde plantjes kunnen ook opnieuw worden ingeplant. Houd de grond tijdens de teelt goed vochtig en open. Te oogsten zodra de kroppen groot genoeg zijn voor consumptie (vanaf half juni).