Kropsla Wonder van de Vier Jaargetijden

02639
1,89 incl btw
+

Omschrijving

Kropsla Wonder der vier jaargetijden is een heerlijke, malse zomersla of botersla met een mooie rode kleur. Beste... Lees meer

Kropsla Wonder der vier jaargetijden is een heerlijke, malse zomersla of botersla met een mooie rode kleur. Beste zaaitijd is van april tot juli, direct in de vollegrond. Het ras is geschikt voor de zomerteelt in de vollegrond.

 

Soorten sla zaden

In onze webshop hebben we naast deze slazaden wonder der vier jaargetijden, ook nog sla zaden van andere heerlijke soorten.

Biologisch:
Inhoud:
3gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±3000

Zaai instructies

Zaai op vochtige grond op regels (of rijen) met een onderlinge afstand van 30cm of op een zaaibed. Ondiep zaaien, het zaad moet maar net zijn bedekt. Na opkomst uitdunnen op 30cm in de regel (het teveel aan planten ertussen wegnemen) of uitplanten op 30 x 30 cm. Sla kiemt het best bij een tamelijk lage temperatuur (tot circa 18°C). Zaai bij warm weer daarom op een schaduwrijk zaaibed. De kans op ‘schieten’ (het vormen van een bloeistengel) neemt vanaf 20°C toe. Twee tot drie weken na het zaaien - als de plantjes 4-6 cm groot zijn –is het tijd voor uitplanten. Uitgedunde plantjes zijn opnieuw in te planten. Houd de grond tijdens de teelt goed vochtig en open. Te oogsten zodra de kroppen groot genoeg zijn voor consumptie (juli-augustus).