Basilicum Dark Opal

01012
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Kruidenzaden van basilicum dark opal kunnen uitsluitend eenjarig worden gekweekt. Door met basilicum zaden eigen... Lees meer

Kruidenzaden van basilicum dark opal kunnen uitsluitend eenjarig worden gekweekt. Door met basilicum zaden eigen Basilicum te kweken in de eigen moestuin, geeft u nog meer smaak aan veel gerechten. Met zijn aromatische bladeren is basilicum niet meer weg te denken uit de keuken. Het wordt voornamelijk toegepast in pastasauzen, vleesgerechten, visgerechten en in salades. Basilicum werkt eetlustopwekkend. Het blad wordt vers, gedroogd of ingevroren gebruikt. 

Pesto maken van basilicum dark opal:

Maal de blaadjes fijn, doe er ook wat peterselie bij en overgiet alles met olijfolie. Dit vomt de basis waaraan eventueel nog allerlei ingrediënten kunnen worden toegevoegd: een teentje knoflook, peper, zout, parmesan, pijnboomzaden of walnoten. Bewaar de pesto koelkastkoud in een gesloten pot. Voor lange bewaartijd, invriezen in kleine porties. Maar vers blijft pesto het lekkerst.

Basilicum Dark Opal zaden kopen?

Basilicum zaden kun je vaak in verschillende verpakkingen kopen met verschillende gewichten. Bij ons koop je een zakje van het merk buzzy seeds met 1,5gram basilicumzaden.

 

Biologisch:
Inhoud:
1,5gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±900

Zaai instructies

De basilicumzaadjes moeten in de periode half maart tot juli in een kweekbakje op een warme plek en na 5-6 weken, als vorstgevaar is geweken, buiten of in een bloempot uitplanten. Gebruik van verse mest wordt afgeraden. Dit beïnvloedt de aroma van de plant. Basilicum groeit het beste op een warme en zonnige plaats, beschut tegen de wind. Plant de basilicum op afstanden van 20 x 20 cm. De grond tijdens de groei goed vochtig houden. Het verdient aanbeveling basilicum in potten te kweken, zodat het kruid bij koud en slecht weer kan worden binnengehaald. Basilicum mag beslist niet uitdrogen. Bij te veel water gaan de stengels rotten en hangen. De bladeren bij heet weer besproeien. In de periode juli – september is het tijd voor de oogst van de onderste blaadjes en jonge topjes. De plant bloeit in de nazomer; het verwijderen van de bloemen heeft als voordeel dat de plant zijn vorm beter behoudt en meer blaadjes krijgt om te oogsten.