Biologische Lavas Zaden

B3160
2,79 incl btw
+

Omschrijving

Met deze biologische lavas zaden kweekt u de maggieplant die o.a. in de soep gebruikt word als smaakversterker.  Dit... Lees meer

Met deze biologische lavas zaden kweekt u de maggieplant die o.a. in de soep gebruikt word als smaakversterker.  Dit kruid is meerjarig en heeft een voorkeur voor een vochtige plek. Lavas kan enige schaduw goed verdragen.

Lavas is een meerjarig kruid. Hoogte tot ruim 2 meter. 

De maggie plant kun je voor meerdere doeleinde kweken. Denk natuurlijk aan de kruidige bladeren, maar als je de maggiplant laat 'schieten' krijgt deze mooie bloemen waar bijen en vlinders dol op zijn. 

1 zakje met biologische lavas zaden bevat 300 zaden.

Biologisch:
Inhoud:
1gram
Merk:
De Bolster
Zaden:
±300

Zaai instructies

Lavas groeit het liefst op zowel zonnige- als halfschaduwrijke plaatsen. De bodem moet  humusrijk en vooral goed doorlaatbaar zijn. De plant kan best om de acht jaar worden verplant. 
Gezien de grote hoogte is het raadzaam de lavas achterin de kruidentuin te planten. Zaaien kan het best in de lente (maart-april) in een serre of buiten op een beschutte plaats. Zorg er steeds voor dat tijdens de kieming de zaaigrond vochtig blijft. Dit kan door er geperforeerde plastiekfolie of glas boven te leggen totdat de zaden gekiemd zijn, wat drie weken kan duren. Wie geen tuin heeft, kan lavas in een pot op het terras of op het balkon kweken. Echter er wel op letten dat de pot breed genoeg is (ongeveer 24 diameter). Weliswaar wordt de plant dan niet zo hoog als in de volle grond, maar de smaak is gelijk. Lavas kan worden vermeerderd door zowel de plant te zaaien als te scheuren. Van ziekten of insecten heeft de plant weinig last.