Anijs

01005
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Anijs wordt gebruikt voor aromatiseren van gerechten vanwege de bijzondere smaak. Anijszaden zijn een basisgrondstof... Lees meer

Anijs wordt gebruikt voor aromatiseren van gerechten vanwege de bijzondere smaak. Anijszaden zijn een basisgrondstof voor de 'muisjes' die worden gebruikt voor beschuit met muisjes. Ook worden de zaden onder meer gebruikt voor alcoholische dranken.

Medicinale werking van de anijs plant

Anijs heeft ook een medicinale werking. Denk hierbij aan buikkrampen, bronchitis, op gang brengen van borstvoeding en uitwendig voor het bestrijden van schurft en luizen. Anijs komt oorspronkelijk voor in het oostelijk deel van het Middellandse-Zeegebied en West-Azië. Het wordt verbouwd in Zuid-Europa, Rusland en India.

Kruidenzaden

In ons assortiment hebben we momenteel 40 soorten kruidenzaden op vooraad waaronder 8 soorten biologische kruiden zaden.

Biologisch:
Inhoud:
3gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±1500

Zaai instructies

Anijs kan in april in de volle grond als eenjarige worden gezaaid. Humusrijke grond, een plek in de volle zon en een kalkhoudende bodem zijn nodig voor een rijke bloei en het rijpen van het zaad. De zaden moeten in rijen worden gezaaid met een afstand van 20 tot 30 cm. De plantjes worden later verspeend op een afstand van 10 tot 15 cm. De hoofdbloei valt in juli tot en met september. Vanaf augustus, wanneer de stelen geel beginnen te worden en de zaden bruin kleuren, moeten van de planten afgesneden bundels worden gemaakt die luchtig en droog worden opgehangen. Als de planten goed gedroogd zijn, kunnen de zaden op een doek worden uitgeslagen. Eenjarige anijs wordt tien tot vijftig cm hoog. De vaste plant anijs wordt 30 tot 60 cm hoog.