Kropsla Zwart-Duits

02625
1,59 incl btw
+

Omschrijving

Kropsla Zwart Duits is een zachte zogenaamde botersla met heerlijk mals blad. Het ras is geschikt voor de zomerteelt in... Lees meer

Kropsla Zwart Duits is een zachte zogenaamde botersla met heerlijk mals blad. Het ras is geschikt voor de zomerteelt in de vollegrond. Naast dat de smaak heerlijk is, is de kleur ook nog eens heel mooi groen. Een aanwinst in iedere moestuin!

 

Soorten sla zaden

In onze webshop hebben we naar deze heerlijke soort sla, ook nog sla zaadjes van andere soorten.

Biologisch:
Inhoud:
3gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±3000

Zaai instructies

Beste zaaitijd is van april tot juli, direct in de vollegrond. Zaai op vochtige grond op regels (of rijen) met een onderlinge afstand van 30cm of op een zaaibed. Ondiep zaaien, het zaad moet maar net zijn bedekt. Na opkomst uitdunnen op 30cm in de regel (het teveel aan planten ertussen wegnemen) of uitplanten op 30 x 30 cm. Sla kiemt het best bij een tamelijk lage temperatuur (tot circa 18°C). Zaai bij warm weer daarom op een schaduwrijk zaaibed. De kans op ‘schieten’ (het vormen van een bloeistengel) neemt vanaf 20°C toe. Twee tot drie weken na het zaaien - als de plantjes 4-6 cm groot zijn –is het tijd voor uitplanten. Uitgedunde plantjes zijn opnieuw in te planten. Houd de grond tijdens de teelt goed vochtig en open.
Te oogsten zodra de kroppen groot genoeg zijn voor consumptie (juli-augustus).