Majoraan

01145
2,29 incl btw
+

Omschrijving

Majoraan (Origanum majorana) en Marjolein Oregano zijn afkomstig uit het mediterrane gebied. Het zijn oude... Lees meer

Majoraan (Origanum majorana) en Marjolein Oregano zijn afkomstig uit het mediterrane gebied. Het zijn oude kruidenplanten die bekend waren bij de Grieken en Romijnen. Majoraan wordt vaak verward met Wilde marjolein of Oregano, Origanum vulgare. Wilde marjolein heeft een meer uitgeproken smaak die zelfs iets naar het pikante nijgt. In de handel lost men dit op door beide kruiden in een mengsel te verkopen die meestal Provençaalse kruiden wordt genoemd. Meestal zit daar ook tijm in. Majoraan heeft een kruidig aroma en een zachte smaak, die bij veel gerechten past zoals kip, vis of in een slaatje.

Marjolein is af te raden tijdens de zwangerschap. 

Majoraan zaden van Buzzy Seeds

De majoraanzaden die wij verkopen zijn van het merk Buzzy Seeds. Buzzy seeds garandeerd met de guaranty to grow slogan met de juiste behandeling een absoluut resultaat.

Biologisch:
Inhoud:
0,75gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±3000

Zaai instructies

Majoraan en Marjolein-Oregano zijn gevoelige planten voor kou en zeer vorstgevoelig. De planten worden daarom als eenjarige plant beschreven. Niet te vroeg zaaien dus. De kruiden groeien het beste op een lichte (zavel)grond, rijk aan humus en voedingsstoffen. Verse mest wordt afgeraden. Dit tast de aroma van de plant aan. De plant bevat etherische olie. Het gehalte is in de vroege ochtenduren of laat in de middag het hoogst. Het kruid kan twee maal per jaar worden geoogst. De eerste keer kort voor of tijdens de bloei en de tweede keer in september. De planten worden meestal 80 tot 45 cm hoog.