Marjolein of Oregano

01155
2,29 incl btw
+

Omschrijving

De benamingen Majoraan en Marjolein worden dikwijls door elkaar gebruikt en geven nog weleens wat verwarring. Het... Lees meer

De benamingen Majoraan en Marjolein worden dikwijls door elkaar gebruikt en geven nog weleens wat verwarring. Het liefst houden wij vast aan Majoraan voor de eenjarige plant en Marjolein of Oregano voor de overblijvende variant. Deze wordt ook wel de wilde majoraan genoemd. Wilde marjolein heeft een meer uitgeproken smaak die zelfs iets naar het pikante nijgt. Majoraan heeft een kruidig aroma en een zachte smaak, die bij veel gerechten past zoals kip, vis of in een slaatje. Marjolein is af te raden tijdens de zwangerschap.

 

De groei en bloei van de Marjolein of Oregano zaden

De bloei van de Majoraan is weinig spectaculair; kleine knopjes met grauwgroene kelken. Die van de Oregano zijn rose-wit en geven een vrolijk beeld in de kruidentuin. Mocht u een witbloeiende plant tegenkomen dan is dat waarschijnlijk een variant van de Oregano, namelijk de Oregano heracleoticum.
 

Biologisch:
Inhoud:
0,25gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±2000

Zaai instructies

Majoraan en Marjolein-Oregano zijn gevoelige planten voor kou en zeer vorstgevoelig. Niet te vroeg zaaien dus. De kruiden groeien het beste op een lichte grond, rijk aan humus en voedingsstoffen. Verse mest wordt afgeraden. Dit tast de aroma van de plant aan. De plant bevat etherische olie. Het gehalte is in de vroege ochtenduren of laat in de middag het hoogst. Het kruid kan twee maal per jaar worden geoogst. De eerste keer kort voor of tijdens de bloei en de tweede keer in september. De planten worden tussen de 40 en 60 cm hoog.