Boerenkool Scarlet Paars

02252
2,79 incl btw
+

Omschrijving

Met deze boerenkool zaden voor de paarse boerenkool kweekt u eigenlijk de gewone boerenkool, maar dan in een andere... Lees meer

Met deze boerenkool zaden voor de paarse boerenkool kweekt u eigenlijk de gewone boerenkool, maar dan in een andere kleur.
Paarse boerenkool heeft dezelfde eigenschappen als de groene boerenkool.

Eten & bewaren

Je oogst boerenkool dus vanaf eind november en december tot maart en zelfs april. Vanaf dan produceert de plant opvallende gele bloemen waar bijen en hommels dol op zijn. Je plukt de bladeren één voor één, niet de hele plant in een keer. Zo kun je gedurende de hele winterperiode regelmatig oogsten. Het beste kunt u de bladen direct eten. Voor het bewaren van de bladen is de boerenkool niet zo geschikt.

Het is zo dat kolen veel zetmeel bevatten. Door hevige vorst wordt dit omgezet naar natuurlijke suikers. Juist deze suikers zorgen ervoor dat ze zoeter smaken.

De dit zakje zaden heeft u voldoende voor 20m².

 

Biologisch:
Inhoud:
2gram
Merk:
Buzzy Seeds
Zaden:
±500

Zaai instructies

Van maart tot juni om vervolgens de eerste oogst al vanaf eind november- begin december te hebben.

De paarse boerenkool is  winterhard en heeft nauwelijks problemen met langdurige koude periodes. Sterker nog; hoe kouder het buiten wordt, hoe donkerder de bladeren worden. Deze Boerenkool is net zoals vele andere koolsoorten tweejarig. Dat betekent dat je oogst in het eerste jaar en het jaar daarop bloemen ziet tevoorschijn komen om nakomelingen te garanderen.