Rode kool zaden

Rodekool is een van de belangrijkste sluitkoolgewassen en wordt voornamelijk voor de verse markt geteeld. Het is een van de oudste koolsoorten. De teelt vindt vanouds plaats in Noord-Holland, omdat daar geen aantasting door knolvoet optreedt. Dit is ook terug te vinden in de rasnamen, zoals in Langendijker Allervroegste, Langerdijker Herfst en Langendijker Bewaar. Wij verkopen op dit moment rode kool zaden van de volgende twee soorten: De langedijker bewaar (winter) en de rodekoolzaden Roodkop

 

 

 

Lees meer
1,39 (incl btw)
1,39 (incl btw)

Rode kool in de keuken

Gekookt behoort rodekool tot de traditionele wintergroenten. Meestal wordt rodekool fijngesneden of geraspt gegeten. De kooktijd bedraagt dan tenminste 20 minuten in ruim water. Om de kool wat zachter te maken wordt soms een kleine hoeveelheid azijn toegevoegd. De smaak kan aangepast worden door de toevoeging van kruidnagel, laurier, kaneel en/of suiker,rode wijn maar vooral ook in blokjes gesneden appel. Ook rozijnen kunnen een aanvulling vormen. Soms wordt de kool gebonden met maizena of bloem. In de traditionele Nederlandse keuken past rodekool goed bij rood vlees of wild.

In Volendam wordt Rodekool veelal gegeten met vis. Dit is vaak gestoofde of gebakken vis met een Volendammer jus gemaakt van boter en azijn.