Groenlof zaden

Groenlof, ook wel radicchio genoemd, is een bladgroente die lijkt op andijvie. De smaak is wat bitter en doet aan witlof denken. Dit is ook niet gek, het behoord tot dezelfde familie, net als roodlof. Groenlof kan het beste laat in het seizoen worden gezaaid, aangezien het de neiging heeft om te schieten. Het kan dus na de oogst van een vroege groente worden gezaaid. Hierdoor kun je twee keer oogsten van hetzelfde veld.

 

Lees meer
1,59 incl btw

Groenlof als groente

Groenlof is een wat bittere groente, die zowel rauw, gestoofd, geroerbakt als gekookt kan worden gegeten. Mocht je niet van bitter houden, dan kun je ervoor kiezen alleen de wat lichtere, binnenste bladeren te gebruiken. Groenlof is een gezonde groente. Er zijn verschillende recepten op het internet te vinden, zoals een stamppot of pasta met roergebakken groenlof.

Groenlof zaden bestellen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds