Spitskool zaden

Spitskool is, zoals de naam al doet vermoeden, een spits gevormde koolsoort en behoord, net als de witte, rode en savooiekool, tot de sluitkolen. Van al deze sluitkolen is spitskool de zachtste variant zowel wat betreft smaak als structuur. Het is de gemakkelijkst te telen koolsoort. Spitskool wordt soms, net als witte kool, gebruikt voor de verwerking tot zuurkool.

De teelt in Nederland vindt vanouds voornamelijk plaats in Noord-Holland. Er hoeft daar geen wisselteelt te worden toegepast, omdat er geen aantasting door knolvoet optreedt. Men noemt deze streek ook wel de koolstreek. Er zijn naast de lichtgroen-witte varianten ook roodachtige spitskolen.

Lees meer
4,79 incl btw
2,79 incl btw
1,59 incl btw

Spitskool zaden

In het assortiment hebben we 3 soorten spitskoolzaden op voorraad. Zowel de witte spitskoolzaden, biologishe spitskoolzaden en zaden voor een rode spitskool.

Tips voor het kweken van Spitskool

Wilt u tips over het kweken van spitskool, lees dan verder op de 'hoe kweek ik spitskool' pagina.

Spitskool in de keuken

Spitskool is een veelzijdige groente in de keuken. Door zijn wat zachtere structuur kan spitskool rauw gegeten worden, bijvoorbeeld door salades. Spitskool wordt daarnaast vaak gekookt of gestoomd gegeten. Door zijn mildere koolsmaak is hij ook geschikt om toe te voegen aan roergroentes of in ovenschotels.

Zaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds