Postelein zaden

Met deze Postelein zaden kweekt u een eenjarige plant die behoort tot de Posteleinfamilie en komt van nature voor in India en het Midden-Oosten. De opgaande vorm van postelein wordt in Azië, Suriname en in Europa alleen in Nederland gebruikt als groente. In Iran wordt de groente al meer dan 2000 jaar gegeten. Ook bestaan er cultivars met grote bloemen voor de siertuin. 

Lees meer
2,99 incl btw
2,99 incl btw
2,29 incl btw
2,39 incl btw

Kenmerken van de Postelein

Postelein wordt 5 tot 50 cm hoog en heeft verspreid staande, vlezige bladeren. De wilde postelein heeft liggende, gladde, roodachtige stengels en de gekweekte opgaande. Postelein vormt een penwortel. De plant bloeit in Nederland in het wild van juni tot de herfst met gele 12mm grote bloemen. De bloemen bloeien 's morgens voor maar enkele uren. De vrucht is een veelzadige doosvrucht die met een dekseltje openspringt. De zwarte posteleinzaden zijn eetbaar.

De medicinale werking van postelein

Postelein heeft ook een medicinale werking. In Griekenland was het een populair medicijn. Ze gebruikten het bij verstopping en ontstekingen van de urinewegen. Daarnaast werkt het koortsverlagend. Postelein werkt ook verlichtend bij brandend maagzuur.

700 soorten zaden bestellen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds