Rucola zaden

Rucola is een heerlijke 'sla' soort met een nootachtige smaak. Rucola is heel makkelijk te kweken in iedere moestuin. Rucola kan in heel veel gerechten gebruikt worden. Denk hierbij aan gewoon op brood, op de pizza of als salade. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden. De rucolazaden die je in onze webshop kunt kopen zijn van het merk buzzy seeds. Ook hebben wij biologische rucolazaden verkrijgbaar in de webshop.

Lees meer
2,29 incl btw
2,29 incl btw
1,89 incl btw
2,29 incl btw
2,29 incl btw
Rucola gezond?

Het gebruik in sla is typisch Toscaans. Rucola zou ook potentieverhogend werken. Rucola heeft een hoog vitamine C gehalte, maar ook een hoog nitraatgehalte, meer dan 5 gram per kilo en moet daarom niet in grote hoeveelheden gegeten worden. De aanbevolen maximale nitraatinname voor iemand met een gewicht van 70 kg mag niet meer dan 260 mg per dag bedragen, wat al bij 19 gram rucola bereikt wordt.

Rucola makkelijk te kweken

Rucola is eigenlijk heel makkelijk te kweken. Zaai de zaden niet te dicht op elkaar en het wachten is begonnen. Na een aantal weken kunt u heerlijk genieten van verse rucola uit eigen tuin!

Online zaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds