Pastinaak zaden

De pastinaak komt hedendaags ook vaak voor in het rijtje van de 'vergeten groente'. De meest bekende pastinaak soort is de Guernsey. Wij verkopen dan ook deze soort pastinaak zaden in onze webshop. Voor wat extra hulp bij het zaaien hebben we extra zaai instructies elders vermeld op de website.

Lees meer
3,45 incl btw
1,89 incl btw

Pastinaak de vergeten groente

Het is een oude groentesoort die ook wel bekend staat als de voorganger van de winterwortel.  De pastiknaak kan dan ook net als de winterwortel zowel rauw, gekookt als gestoofd gegeten worden. Aan de pastinaak zit een zoete anijsachtige smaak. Ondanks dat deze groentesoort zeker bij de jongste generatie niet vaak meer word gegeten, is deze onder de oudere generatie des te populairder en dus nog niet vergeten. 

Houdbaarheid van pastinaak zaden

Pastinaak zaden zijn doorgaans niet zo lang houdbaar. Ieder jaar word de kwaliteit van de zaden een stuk minder. Daarom hebben wij in de zaden shop een beperkt aantal zakjes pastinaak zaden, waardoor we altijd verse zaden hebben. Gelukkig kunnen we snel en tijdig nieuwe zakjes pastinaak zaden op voorraad hebben, waardoor u als klant vaak niet merkt dat we uit de voorraad zijn gelopen.

Soorten Pastinaak zaden

U kunt bij ons online pastinaak zaden kopen in 2 verschillende smaken:

  • Gewone pastinaak van buzzy Seeds (gmo vrij)
  • Biologische pastinaak zaden ook van Buzzy Seeds.

Moestuinzaden bestellen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds