Koolrabi zaden

Koolrabi is een kruising tussen witte kool en witte raap. Het is een groente die vermoedelijk uit Noord-Europa stamt. De knol is geen wortel maar ontstaat als een verdikking van de stengel. Er zijn zowel witte, witgroene als paarse varianten. De smaak is vrijwel identiek.

De knol moet in een jong stadium, als ze 7 tot 8 cm in doorsnee zijn, geoogst worden, omdat ze anders vezelig worden. Ook is er een soort, Superschmelz of Witte reuzenkoolrabi genaamd, die zeer grote knollen geeft.

Wilt u meer informatie over het kweken van koolrabi, kijk dan op DEZE pagina

Lees meer
4,99 incl btw
4,99 incl btw
2,79 incl btw

 

Het kweken van de koolrabi

Koolrabi groeit het beste op een voedselrijke, vochtige bodem en in een gematigd klimaat. Duitsland staat bekend als het land waar de meeste koolrabi wordt verbouwd. Koolrabi kan rauw en gekookt worden gegeten. Het is een caloriearme groente met veel vitamines en mineralen.

Moestuinzaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds