Bloemkool zaden

Bloemkool is een heerlijke groente. De bloemkool behoort bij het geslacht Kool uit de Kruisbloemenfamilie (brassica oleracea). Winter bloemkool is een soort bloemkool die je rond maart /begin april tot eind juni kunt zaaien. Onder het glas zaaien tot eind augustus. Sommige soorten zelfs tot eind september. De bloemkool bestaat uit nog ongedifferentieerde bloemknoppen, dit in tegenstelling tot broccoli. Bloemkool is eigenlijk een eetbare bloemstengel. Om goede bloemkolen te kweken is het handig om wat extra informatie te hebben over bloemkool kweken.

 

Lees meer
4,79 incl btw
2,79 incl btw
2,79 incl btw
2,29 incl btw
2,29 incl btw
2,29 incl btw
2,29 incl btw

Bloemkool zaden

Wij verkopen in onze webshop o.a. de volgende bloemkoolzaden: Alpha (witte bloemkolen), Verbeterde Herfstreuzen en de winter Walcheren (allen buzzy seeds). Daarnaast ook de "groene bloemkool" Minaret van Horti Tops en de "paarse bloemkool" van Franchi. De bloemkool kent dus meerdere smaken, kleuren, maten en is erg lekker.

Bloemkool teelt in Nederland

De teelt in Nederland vindt over het gehele land plaats met als belangrijkste centrum De Streek en de overige centra in de omgeving van Barendrecht, de Zuid-Hollandse eilanden en Venlo. Winterbloemkool wordt vrijwel uitsluitend in Zeeland, de Zuid-Hollandse eilanden en in De Streek geteeld, omdat elders de kans op uitvriezen groot is. Ook de Streek is riskanter dan de eilanden.
Bloemkool vraagt een flinke bemesting, omdat anders de kans op te vroege koolvorming, de zogenaamde boorders, bestaat. Zodra de kool te zien is moet deze bedekt worden met blad, omdat anders de kool niet mooi wit blijft maar bruinachtig geel verkleurt.

Bloemkool Kweken

De bloemkool groeit het beste als hij een beetje ruimte heeft. De ruimte zal minimaal 50 x 50 x 50 cm moeten zijn, maar 60 x 60 x 60cm is beter. 

Bestel uw groentezaden bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!


 

10 jaar Dutch Garden Seeds