Rode kool zaden

Rodekool is een van de oudste koolsoorten. De teelt vindt vanouds plaats in Noord-Holland, omdat daar geen aantasting door knolvoet optreedt. Wij verkopen op dit moment rode kool zaden van de volgende twee soorten: De langedijker bewaar (winter) en de rodekoolzaden Roodkop. Om u eventuele te helpen met het zaaien hebben we een uitgebreide zaai instructie toegevoegd.

Lees meer
4,99 incl btw
1,59 incl btw
1,59 incl btw

Rode kool in de keuken

Gekookt behoort rodekool tot de traditionele wintergroenten. Meestal wordt rodekool fijngesneden of geraspt gegeten. De kooktijd bedraagt dan tenminste 20 minuten in ruim water. Om de kool wat zachter te maken wordt soms een kleine hoeveelheid azijn toegevoegd. De smaak kan aangepast worden door de toevoeging van kruidnagel, laurier, kaneel en/of suiker,rode wijn maar vooral ook in blokjes gesneden appel. Ook rozijnen kunnen een aanvulling vormen. Soms wordt de kool gebonden met maizena of bloem. In de traditionele Nederlandse keuken past rodekool goed bij rood vlees of wild.

In Volendam wordt Rodekool veelal gegeten met vis. Dit is vaak gestoofde of gebakken vis met een Volendammer jus gemaakt van boter en azijn.

Zaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds