Koolraap zaden

Koolraap is een groente die behoort tot het geslacht kool uit de kruisbloemenfamilie. De knol zelf en het jonge blad, bekend als snijmoes of snijkool, zijn eetbaar.

De koolraap wordt nog weinig gegeten en valt inmiddels in de categorie "vergeten groenten". 

Wij verkopen onder andere de volgende soorten koolraapzadenEngelse gele roodkop (buzzy Seeds) en de biologische koolraap Helenor (de Bolster).

Lees meer
1,69 incl btw

Zaaien van Koolraap moestuinzaden

Koolraap wordt zowel ter plaatse gezaaid als uitgeplant en kan op alle grondsoorten worden geteeld, maar het beste op lichte kleigrond. Koolrapen worden in de regel begin juni ter plaatse gezaaid. Eerder zaaien kan, maar verhoogd de kans op het verhouten van de knollen.

De geoogste knollen kunnen bij 1°C tot zes maanden bewaard worden. De knollen worden geschild en daarna vaak in frieten of blokjes gesneden en gekookt gegeten.
Koolrapen hebben veel borium nodig. Boriumgebrek uit zich door glazige vlekken, een ruw, kurkachtig knoloppervlak en holle koppen. Te veel stikstof geeft een minder goede smaak. De kunstmeststof Chilisalpeter bevat ook borium.

Koolraap in de keuken

Koolraap wordt vaak als frieten gesneden. Je kunt deze koken en er een overheerlijke stamppot van maken. Je kunt ze ook in de airfryer bakken als frietje, deze wijze wordt vaak gebruikt in koolhydraatarme diëten.

Moestuinzaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds