Rabarber zaden

Rabarber is al meer dan 5000 jaar bekend bij de mensheid. Vroeger werd het vooral gebruikt als geneesmiddel. De Chinezen hebben rabarber, uit de Aziatische steppen, als eerste in cultuur gebracht. Het beginnen met kweken van rabarber zaden vergt wat geduld, maar als het zover is, is het heerlijk!

Lees meer
2,29 incl btw

Uit de wortel werd en wordt nog steeds een sterk purgeermiddel gewonnen. De stelen bevatten de stof pariëtine, dat in celkweken en in proefdieren in hoge concentraties tumorgroei remt, maar waarvan nog geen effect in mensen is aangetoond. Omstreeks 1600 ontdekte John Gerard, hofbotanicus van de Engelse koning Charles I, dat de stelen gegeten kunnen worden. Het duurde echter tot ver in de achttiende eeuw, voordat rabarber als groente een grotere bekendheid kreeg. In Nederland en België vindt de teelt vanaf ongeveer 1900 plaats.

Rabarber zaden

Het merk van de rabarber zaden die wij verkopen zijn van het merk Horti Tops

Online zaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds