Andijvie zaden

Andijvie is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar en heeft een licht bittere smaak. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd. Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden en goed bestand tegen het koude weer. Zelf andijvie gekweekt van eigen andijvie zaden met grote kroppen is lekkerder dan de andijvie uit de supermarkt.

Lees meer
1,59 incl btw
2,39 incl btw
Andijvie Nummer 5 16% korting
1,65 1,39 incl btw
2,29 incl btw
2,79 incl btw
2,79 incl btw
1,59 incl btw
1,59 incl btw

Andijvie zaden in Nederland

In Nederland wordt ongeveer 700 hectare andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. In bijna iedere volkstuin is andijvie te vinden in de volle grond. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen.

Andijvie zaden kopen

Bij Dutch Garden Seeds kun je verschillende soorten andijvie zaden kopen. Denk hierbij aan de volgende soorten: Nuance, Nummer 5, De Meaux, Breedblad volhart winter en altijd witte

Groentezaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds