Witlof zaden

Witlofzaden of witloofzaden moeten in het donker wordt geteeld. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Vroeger werd witlof wel eens zeer bitter gevonden. Vanaf 2005 zijn er witlofrassen gekomen die niet of nauwelijks bitter van smaak zijn. Andere mensen houden juist erg van de bittere smaak van witlof. In rauwe witlof komt de bittere smaak niet naar voren.

 

Lees meer
2,79 incl btw
1,89 incl btw
2,79 incl btw

Witlof in de keuken

Witlof kan rauw gegeten worden als salade met stukjes appel en andere rauwkostgroentes en fruit. Andere bereidingsmethoden zijn gekookt, gebakken of gegratineerd met bijvoorbeeld ham en/of kaas of met een sauce Hollandaise als witlof à la crème . Door witlof te koken met naast water wat melk wordt de bittere smaak verzacht.

Witlof Zaaien en Kweken

Wilt u meer informatie en tips over het kweken en zaaien van witlof? check dan snel DEZE kweken pagina op de website. 

Witlofzaden in onze webshop

Dutch Garden Seeds verkoopt 3 soorten witlof zaden: Mechelse middelvroeg en de Witlof zoom F1 zonder dekgrond en de biologische witlof zaden.

Groentezaden bestellen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds