Spruitkool zaden

Spruitkool of spruitjes werd in 1821 voor het eerst in de omgeving van Brussel geteeld en werdt in Europa al snel een belangrijke wintergroente. De oorspronkelijke naam is Choux de Bruxelles . Spruitkool wordt binnen Europa voornamelijk in Nederland, Frankrijk en Engeland geteeld. In Nederland is spruitkool een belangrijk vollegrondsgroentegewas en wordt voornamelijk in Zuid-Holland geteeld. 

Via onze website verkopen we online 2 soorten spruitkoolzaden of spruitjeszaden: Groninger (westlandia) en de Spruitkool Topline F1 hybride. Beide van het merk buzzy seeds.

 

Lees meer
Biologische Spruitkool Doric F1 13% korting
6,29 5,49 incl btw
2,79 incl btw
2,79 incl btw
1,69 incl btw
3,99 incl btw

Beroepsteelt van de spruitkool

Tegenwoordig worden in de beroepsteelt alleen hybride-rassen gebruikt. Deze rassen hebben een cilindrische spruitzetting. Vroeger werden in de beroepsteelt zogenaamde zaadvaste rassen gebruikt, die een piramidale spruitzetting hebben, waardoor deze rassen doorgeplukt moeten worden. Doorplukken wil zeggen dat per keer alleen de rijpste spruiten geplukt worden. Dit kan alleen bij handpluk. Nu worden deze rassen alleen nog gebruikt door enkele volkstuinders. De vroegere rassen hadden een meer uitgesproken spruitjes smaak dan de tegenwoordige rassen. De geur die vrijkomt bij het langdurig koken van kool ontstaat dan ook door het vrijkomen van vluchtige zwavelverbindingen, zoals H2S. Dit is ook de reden dat veel kinderen niet zo van kool houden. Spruitjeslucht staat inmiddels synoniem voor bekrompen opvattingen.

Gerechten met spruitjes

Voor eventuele heerlijke gerechten met spruitjes hebben we een leuke site gevonden die overheerlijke gerechten met spruitjes voorschoteld: www.okokorecepten.nl

Zaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!