Venkel zaden

In ons assortiment hebben we verschillende knol venkelzaden. De knol ontstaat doordat het onderste deel van de stengels dikker worden en deze stengel samen vormen, net boven de wortels, een soort knol. Het zijn prachtige planten. Van oorsprong komt de plant uit Azië en later werd het veel gebruikt in de Zuid-Europese keuken. In Italië bijvoorbeeld wordt de knol rauw versnipperd in salades gebruikt, in de Franse keuken wordt deze meestal gekookt. De smaak is anijsachtig en enigszins zoet.

Lees meer
2,99 incl btw
2,29 incl btw
2,79 incl btw

Venkel in de keuken

Venkel is erg veelzijdig en kan in zowel zoete als hartige gerechten worden gebruikt De smaak van venkel doet denken aan anijs. De knol is rauw te gebruiken, in bijvoorbeeld salades, maar kan o.a. ook gekookt, gestoomd, gegrilld en gebakken worden.

Heel lekker is gekookte knolvenkel met ham en kaas.

Het blad kan worden toegevoegd aan allerlei gerechten, zodat ze een milde anijssmaak krijgen. Van de zaden wordt vaak thee getrokken.

Venkelzaden kweken

Wilt u meer informatie over het kweken en zaaien van venkel, lees dan DIT artikel.

Venkelzaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds