Kervel Zaden

Echte kervel is een één tot tweejarige plant uit de schermbloemenfamilie. Deze soort wordt algemeen geteeld en is soms verwilderd. De schermen zijn samengesteld uit witte bloempjes die tamelijk vroeg bloeien. De plant kan tot 1 meter hoog worden. De gladde stengels zijn hol en alleen boven de knopen behaard. De schermen zijn ook behaard. 

Lees meer
1,59 incl btw
2,29 incl btw

Kervel in de keuken

Echte kervel wordt gebruikt als keukenkruid. In België is kervelsoep een bekende specialiteit. Voor de kruidenteelt worden meestal eenjarige planten gebruikt. Vóór de bloei zijn de bladeren het meest aromatisch. Er zijn enkele plantensoorten die veel op kervel lijken maar giftig zijn zoals dolle kervel (Chaerophyllum temulum). Deze plant heeft zijn naam te danken heeft aan het feit dat koeien als ze er veel van eten zich gedragen als dronkaards.
De gevlekte scheerling (Conium maculatum) is ook giftig. Deze werd door de oude Grieken gebruikt voor de voltrekking van een doodvonnis.

Groentezaden bestellen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds