Augurken zaden

De augurk behoort net als de komkommer tot de Cucumis sativus soort, Maar de rassen verschillen wel. De van eigen zaden gekweekte augurk mag geen smaak van zichzelf hebben; de komkommersmaak moet geheel ontbreken.

 

Lees meer
2,29 incl btw
1,59 incl btw
3,45 incl btw

De augurk telen

De teelt vindt vlakvelds of aan draad plaats. Vroeger was kruisbestuiving nodig, maar tegenwoordig zijn er ook bij de augurk rassen (parthenocarpe rassen) die zonder bestuiving vruchtzetten. De vrucht is kort en wordt overwegend gebruikt voor het inleggen in azijn, al dan niet met suiker en verschillende kruiden om de smaak te beïnvloeden. De vrucht moet een lengte/dikte verhouding hebben van ongeveer 3:1 en mag niet buikig, taps, wrattig of ruw zijn. Er worden verschillende sorteringen in vruchtgrootte onderscheiden, zoals 'zeer fijn', 'fijn' en 'middelfijn'. De grootste vruchten worden gebruikt voor de zure bommen. Ook wordt de augurk gebruikt voor het maken van rolmops.

Augurk zaden die Dutch Garden Seeds verkoopt

Dutch Garden Seeds verkoop op dit moment 2 soorten augurk zaden: Hokus en de kleine scherpe groene. Beide zijn ze van het merk buzzy seeds.

Groentezaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds