Tuinraap zaden

Tuinraap is een groente die behoord tot het geslacht kool uit de kruisbloemenfamilie. De knol zelf en het jonge blad, vergelijkbaar met raapstelen, zijn eetbaar. De tuinraap wordt nog weinig gegeten en valt inmiddels in de categorie "vergeten groenten". 

In ons assortiment hebben we zowel tuinraapzaden voor mei- als herfstrapen.

Lees meer
1,59 incl btw
1,59 incl btw

Zaaien van tuinraap moestuinzaden

Tuinraap kan het beste ter plaatse gezaaid worden, de plantjes houden niet van omplanten. Het zaaien kan van maart tot augustus, het oogsten van juni tot december. De maanden mei en juni zijn iets minder geschikt omdat er dan meer kans bestaat op ziektes en plagen, zoals de koolvlieg. Tuinrapen die gezaaid zijn in maart en april kunnen vanaf mei geoogst worden. Voor een oogst in de herfst/winter kunnen ze in juli en augustus worden gezaaid. Voor nog meer informatie kunt u ook kijken op de HOE kweek ik groente pagina.

Tuinraap in de keuken

Tuinraapjes kunnen, als ze jong geoogst worden, ongeschild worden gegeten. Ze zijn dan rauw erg lekker in bijvoorbeeld salades of op een boterham met kaas. De smaak doet wat denken aan die van radijs. Daarnaast kunnen tuinrapen ook worden gekookt, gestoofd of geroosterd.

Moestuinzaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds