Roodlof zaden

Roodlof, ook wel radicchio genoemd, is een gezonde bladgroente. Het wordt vooral veel gegeten in de zuidelijke landen. Roodlof kan al in het voorjaar worden gezaaid, maar later, na de langste dag, geeft betere resultaten. Deze groente heeft namelijk, net als groenlof, de neiging om te schieten, waardoor er geen mooie kropjes worden gevormd. Door nog laat in het seizoen te zaaien kun je tot in de winter oogsten. Oogst niet de hele plant, maar alleen het blad. De kans bestaat dat de plant dan weer gaat uitlopen.

Lees meer
1,89 incl btw
2,29 incl btw

Van roodlof zaden komen twee typen voor:

  1. Het type Chioggia, een type met donkerrode kropjes, die op sla lijken, ook wel onterecht rode sla genoemd.

  2. Het type rode van Verona dat in Italië naast een gewone teelt ook wordt ingekuild. Daar werd de techniek van het inkuilen geïntroduceerd door de Vlaamse tuinman Franciscus Van Den Borre.

 

Roodlof als groente

Roodlof is een wat bittere groente, die meestal rauw, als salade, wordt gegeten. Gekookt verliest het zijn kleur en knapperigheid. Het bittere kun je compenseren door er een lekkere dressing aan toe te voegen. Roodkool is gezond, het bevat veel vitamines en mineralen.

Groentezaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds