Witte kool zaden

Wittekool wordt voornamelijk gebruikt voor verwerking tot zuurkool. Daarnaast wordt het geteeld voor de verse markt. Het is een van de oudste koolsoorten. De teelt vindt vanouds voornamelijk plaats in Noord-Holland, omdat daar geen aantasting door knolvoet optreedt. Dit is ook terug te vinden in de rasnamen, zoals in Langendijker Bewaar en Roem van Enkhuizen. 

Wij verkopen de wittekoolzaden: Langedijker bewaar


 

Lees meer
1,49 incl btw

Soorten wittekool

Van wittekool bestaan twee typen: het spitse type, (witte) spitskool genoemd, en het ronde type, wittekool. Er worden de volgende teeltwijzen onderscheiden:
spitskool teelt voor de vroegste teelt met oogst in juni en soms ook voor de zomerteelt, zomerteelt met oogst in juli en augustus, vroege herfstteelt met oogst in september en begin oktober, late herfstteelt met oogst in oktober en bewaarteelt met oogst in november.

Online zaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!