Witte kool zaden

Wittekool wordt voornamelijk gebruikt voor verwerking tot zuurkool. Daarnaast wordt het geteeld voor de verse markt. Het is een van de oudste koolsoorten. De teelt vindt vanouds voornamelijk plaats in Noord-Holland, omdat daar geen aantasting door knolvoet optreedt. Dit is ook terug te vinden in de rasnamen, zoals in Langendijker Bewaar en Roem van Enkhuizen. 

Wij verkopen o.a. de wittekool zaden: Langedijker bewaar en de Biologische witte kool zaden Drago F1.


 

Lees meer
4,99 incl btw
1,59 incl btw

Soorten wittekool

Witte kool is een ronde, vrij vaste kool. Behalve witte kool is er nog een variant sluitkool die wit is, namelijk de spitskool. Deze is, zoals de naam al aangeeft, wat spitser van vorm.

Witte kool kan bijna het hele jaar worden geteeld:

  • Vroege teelt, waarbij er voorgezaaid wordt in februari en maart, onder glas of in huis, voor de oogst in de zomer. 
  • In de volle grond vanaf mei, voor een oogst in de herfst en winter.
  • Daarnaast kan er ook nog in september en oktober, onder glas of in een kas, worden gezaaid, om het voorjaar erna te worden uitgeplant. Dit is de zogenaamde weeuwenteelt.  

Online zaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds