Palmkoolzaden

Palmkool die ook wel de naam cavolo nero draagt, is een boerenkool-achtige koolsoort die twee-jarig is en winterhard. De plant heeft een schitterend blauwgroen blad en groeit als een soort palm de lucht in. Hierdoor neemt de palmkool niet zoveel ruimte in beslag. Het is eigenlijk al een eeuwen oude plant die op iedere grond groeit.

 

Lees meer
Biologische Palmkool 'Nero di Toscana'  Buzzy 7% korting
2,25 2,09 incl btw
1,99 incl btw
1,89 incl btw

Wanneer groeit de palmkool plant

De plant groeit het beste bij koel weer: door warmte wordt het blad wat bitter. Kan goed tegen vorst, kan je de hele winter laten staan, en is daarom een prima wintergroente.

Het blad van de palmkool is heel gezond. Lekker in soepen, stamppot (als boerenkool) en winterse roerbakgerechten. Het jonge blad kan rauw en fijngesneden door salades of in groene smooties worden verwerkt.

Zaaitijd van de Palmkool zaden

De zaaitijd is vanaf maart en van de herfst tot in februari kan geoogst worden. De palmkool is zelfs geschikt voor in de makkelijke moestuin bak.

Zaden bestellen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!

10 jaar Dutch Garden Seeds