Spinazie kweken

Spinazie kweken

Spinazie is makkelijk te kweken en zit boordevol antioxidanten. Laat voortaan de zakken groenten in de supermarkt staan en kweek uw eigen lekkere spinazie! Het kweken van spinazie is niet moeilijk. Je stopt de zaadjes in de grond en de natuur doet vaak de rest. Wil je zelf spinazie kweken? Het begint bij de spinazie zaden.

Bekijk onze spinaziezaden >

Spinazie zaaien

Spinazie kan in de tuin worden gezaaid vanaf maart - soms al vanaf half februari - tot juni, in het geval van zomerspinazie. Spinazie kan worden gezaaid in rijen met een onderlinge afstand van 30 cm. U kunt ook zaaien van eind augustus tot september, maar doe dat dan op een zonnige plek.

Spinazie oogsten

Zodra de bladeren groot genoeg zijn, kunt u de spinazie planten oogsten door ze te plukken of af te snijden. Als je je concentreert op de top van de plant, kun je spinazie vaak meerdere keren oogsten.

Voedingswaarde spinazie

Spinazie is rijk aan antioxidanten, vitamine A, C, E, K en B2, magnesium, ijzer, calcium, foliumzuur, zink, eiwit, selenium en omega-3 vetzuren. Deze groente bevat het hoogste aantal voedingsstoffen van alle groenten. Het hoge vitamine A-gehalte is zeer goed voor de ogen. En spinazie beschermt je hersenen tegen veroudering. Spinazie bevat ook veel foliumzuur, wat vooral belangrijk is voor zwangere vrouwen. Foliumzuur is belangrijk voor de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind.

Het assortiment spinazie zaden >

Word je sterk van spinazie?

Maakt spinazie je echt sterk? Ja, het maakt je echt sterker. Regelmatig een portie spinazie geeft je spieren de extra zuurstof die je tijdens de training gebruikt. Door de extra zuurstof groeien de spieren ook sneller. Spinazie is zo krachtig dat het dagen aanhoudt. Kortom, spinazie is de brandstof voor je spieren!