Rapen zaden

Knolraap, meiraap, knol of raap is een oude groente die in Nederland tot de vergeten groente behoort. De tuinrapenzaden worden vrijwel alleen nog door de amateurtuinder en in de biologische landbouw wordt geteeld. Knolrapen worden vers gegeten en kunnen ook in salades worden gebruikt. Sommige rassen van knolraap kunnen uitgroeien tot een gewicht van ruim 1 kg. 

 

Lees meer
1,49 incl btw

Knolraap als stengelknol of wortelknol?

De knolraap is botanisch gezien een stengelknol. Sommigen rekenen deze raap tot de wortelknollen, omdat het onderste deel van de knol door de wortel gevormd wordt en alleen het bovenste deel door de stengel. De penwortel is dun en 10 of meer cm lang.De Platte Witte Mei kan het vroegst gezaaid worden, omdat het weinig gevoelig is voor het vormen van een bloeistengel (doorschieten). Het ras heeft grote, ingesneden bladeren en een platte, witgele knol met groene kop.

Groentenzaden kopen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!