Andijvie zaden

Andijvie is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd. Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden.

Andijvie zaden in Nederland

In Nederland wordt ongeveer 700 hectare andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. In bijna iedere volkstuin is andijvie te vinden. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen.

Andijvie zaden kopen

Bij Dutch Garden Seeds kun je verschillende soorten andijvie zaden kopen. Denk hierbij aan de volgende soorten: Nuance, Nummer 5, De Meaux, Breedblad volhart winter en altijd witte

 

1,29 (incl btw)
Andijvie Nuance zaden 13% korting
2,29 1,99 (incl btw)
Andijviezaden Nummer 5 23% korting
1,29 0,99 (incl btw)
1,39 (incl btw)
1,49 (incl btw)
1,69 (incl btw)